„Povratak nestale“ Sare Bledel je roman o dostojanstvu, tajnama i smrti koji preispituje granice ljudskog razumevanja i empatije.

Protiče još jedno mirno veče na obodu Nejlsija dok jedna žena priprema večeru za svoju porodicu. A onda, upucana lovačkom puškom kroz kuhinjski prozor, pada mrtva i pre nego što dotakne pod. Domaćica je meta šokantnog, metodičnog ubistva.

Povezana vest:  Predstavljen roman "Pogovor" Davida Albaharija

Iako je ubijena u Engleskoj, ispostavlja se da je Sofi Parker danska državljanka koja se na listi nestalih lica nalazi već skoro dve decenije. Iz tog razloga istraga postaje međunarodna, a Luiz Rik će biti pozvana kao istražiteljka danske policije. Ubrzo će na sopstveno iznenađenje otkriti da je Sofin nestanak pre osamnaest godina prijavio niko drugi do Ajk, njen kolega i ljubavnik.

Povezana vest:  Autobiografija fudbalske zvezde Lotara Mateusa koju će čitati i žene

Impulsivan po prirodi, Ajk odmah odlazi u Englesku, gde ga hapse pod sumnjom za Sofiino ubistvo. Luiz je potpuno dekoncentrisana otkrićem da Ajk ima ikakvu vezu sa tim slučajem, a ujedno su joj poljuljana i sva saznanja i osećanja prema njemu. Da bi rešila svoj dosad najkontroverzniji slučaj, mora ostaviti emocije po strani.

„Povratak nestale“ Sare Bledel možete naći od srede 29. marta u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Narodno pozorište 29. avgusta poklanja prigodan program Beogradu