Roman „Tetovirani grad“ Harija Slipičevića prati sudbinu Meka Luita, profesora istorije i prvog čoveka Ptolemejevog klana, tajnog društva koje bdi nad „Ozirisovom knjigom mrtvih“, čuvajući je od mračnih organizacija željih da ovladaju njenim skrivenim moćima. Kada „Knjiga“ nestane, Mek kreće u neizvesnu potragu koja će ga voditi od Nemačke, preko Rusije, sve do Južne Amerike. Otkrivajući tajne nacističke i boljševičke istorije, profesor Luit se obračunava s opasnim i surovim ljudima koji iz senke upravljaju svetom, istovremeno istražuje i maglovite dubine vlastitog identiteta.

Povezana vest:  Izložba crteža Vesne Čipčić u BDP-u

Prema rečima autora, „’Tetovirani grad’ je priča koja je pisala samu sebe. Ideja nastavka avanture Meka Luita je bila sa mnom, budila me i držala budnim dok nije izašla na papir. Čitaoci će dobiti jednu potpuno drugačiju perspektivu raspleta istorijskih okolnosti za vrijeme, i pogotovo nakon kraja Drugog svjetskog rata. Nadam se da će čitaoci uživati – čeka ih intriga i drugačiji pogled na događaje o kojima svi znamo. Ili mislimo da znamo.“

Povezana vest:  Otpao malter sa Koloseuma

Uz elemente trilera i misterije, roman je pisan na tragu postmodernističke krimi priče, koja u svoj temeljni narativni tok, uz uzbudljivu naraciju, uključuje i brojne druge književne mikroforme, od istoriografije do eseja, čime ovo delo funkcioniše kao posebna književna galaksija, a ukupni smisao dobija u celini Slipičevićevog narativnog kosmosa.

„Tetovirani grad“ možete pronaći u svim knižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Najlepša Vulkan akcija u objektima Moj Kiosk