U nedelju 25. juna, na Velikoj sceni (19,30) Narodnog pozorišta u Beogradu, gost programa “Belef razgovori – dobre priče”, koji se održava u okviru ovogodišnjeg 31. Beogradskog letnjeg festivala – BELEF, biće Bob Garfild, jedan od najpoznatijih novinara i kolumnista u Americi.

U razgovoru sa Ivanom Stankovićem, autorom i voditeljem emisije “Šta sam tebi i ko sam sebi”, osnivačem i vlasnikom agencije “Communis DDB”, jednim od pionira marketingške i kreativne industrije na Balkanu, gospodin Garfild pričaće pred publikom o budućnosti medija, reklame i medijskom haosu izazvanom digitalnom revolucijom, o veštačkoj inteligenciji koja piše vesti, “Netfliksu”, “Amazonu”, Marku Zakerbergu, Ilonu Masku i njihovom uticaju na budućnost medija.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga "Dete na stepenicama" Branislava Bjelice

Bob Garfild je dvadeset godina bio koautor i voditelj nedeljne emisije “O medijima” (“On the Media”), jedne od najuticajnijih političkih emisija sa više od dva miliona slušalaca na programu NPR-a (New York Public Radio), vodeće radio mreže u Americi.

Dobitnik je najznačajnijih nagrada za rad u elektronskim medijima.

Osnivač je konferencije “Budućnost medija” i gostujući predavač na čuvenoj “Wharton” Ekonomskoj školi na kojoj je držao kurs o monetizaciji medija u vreme digitalne revolucije.

Povezana vest:  Predstavljena zbirka priča "Tajna crvenog zamka" Vuleta Žurića

Dvadeset pet godina je pisao kolumnu za časopis “Advertising Age” i bio najuticajniji kritičar za reklamni biznis, čije su kolumne preko noći mogle da ukinu kampanje najvećih brendova.

Autor je osam knjiga iz oblasti reklame i medija, dva romana, kao i svog stendapa o bizarnoj Americi “Rogobatni Jevrejin” (Ruggedly Jewish) koju je izvodio širom Amerike pred više hiljada gledalaca.

Povezana vest:  Otvoren Novogodišnji sajam knjiga u Domu sindikata

Poznat kao neumoljivi voditelj britkog i duhovitog jezika, Bob Garfild će se sada pojaviti u ulozi onoga ko odgovara na pitanja Ivana Stankovića.

Razgovor će biti vođen na engleskom jeziku sa simultanim prevodom.