Pronicljiva knjiga Meri Makarti „O Veneciji“ pruža očaravajuće razumevanje venecijanskog ukusa i karaktera u kojoj spaja umetnost, politiku, religiju, muziku i istoriju.

Poput slikara koji dočarava suštinu grada na platnu, Makartijeva upotrebljava reči da bi stvorila zapanjujuće vizuelne prikaze koji osvetljavaju opčinjavajući život i stare i nove Venecije. Iz svog stana s pogledom na vrt jedne palate Makartijeva nas vodi u muzeje i samostane ovog grada kanala i gondola, Makijavelija i Tintoreta. I otkriva neke malo poznate činjenice: Venecijanci vole kućne ljubimce, ali više mačke nego pse; u Drugom svetskom ratu saveznici su zauzeli grad sa flotom gondola; a bez Napoleona, Venecija ne bi bila ono što je danas.

Povezana vest:  U Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana prva proba predstave Široka zemlja

Od drevnih korena funte mesa „Mletačkog trgovca“ do sasvim običnih detalja svakodnevnog života, sve je tu – veličanstvene freske, uzvišena Mocartova muzika, Bogorodica i sveci. Ujedno sveobuhvatan putopis i moćna reportaža, knjiga „O Veneciji“ je svedočanstvo o ljubavi Meri Makarti i Grada kanala.

Knjigu „O Veneciji“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Premijera performansa "Čipka i čokolada - balkanski sex i grad" 20. februara