Od jednog od najprodavanijih autora trilera čija su dela objavljena u više od četrdeset zemalja i ne silaze sa top-lista bestselera širom sveta stiglo nam je novo vrhunsko delo istorijske fikcije, zamršena priča o zagonetnom remek-delu, tajni zbog koje se strahovalo vekovima i čoveku u potrazi za istinom. Stiv Beri ponovo impresionira.

Faktor Omega će vas navesti da razmišljate o značaju istorijskih artefakata, hrišćanskoj istoriji, skandalima Katoličke crkve i borbi za moć između Vatikana i tajnog reda časnih sestara.

Čuveni Gentski oltar je jedan od najkonfiskovanijih predmeta. Trinaest puta je vandalizovan, demontiran ili ukraden. Zašto? Kakve tajne krije?

Povezana vest:  "Dušan Silni" Luke Mičete u prodaji

Zaštita kulturnih artefakata je težak posao, ali Nikolas Li, agent Uneska, spreman je za izazov.

Kada otputuje u Belgiju u posetu ženi iz svoje prošlosti, Nik sasvim slučajno nailazi na trag dvanaestog panela oltarske ploče u Gentu, koji je ukraden 1934. godine pod okriljem noći i koji od tada niko nije video. Uskoro će biti uvučen u ogorčeni sukob koji tinja skoro dve hiljade godina: na jednoj strani su Device Svetog Mihaila, tajni red monahinja i čuvara velike istine, a na drugoj Vatikan, koji je vekovima želeo da pronađe i poseduje ono što monahinje čuvaju. Zbog Nika su monahinje napokon razotkrivene, a njihova tajna dovedena je u veliku opasnost – ranjivost koju Vatikan brzo pokušava da iskoristi uz pomoć ambicioznog kardinala i korumpiranog nadbiskupa.

Povezana vest:  Prva zbirka priča Srđana Srdića "Espirando" objavljena u izdanju Stubova kulture

Od mirnih kanala Genta do visokih bedema Karkasona i, konačno, drevne opatije visoko u francuskim Pirinejima, Nik mora da se suoči sa savremenim krstaškim pohodom čiji je cilj da eliminiše šokantnu istinu iz prošlosti čovečanstva. Uspeh ili neuspeh – život ili smrt – sve zavisi od faktora Omega.

„Stiv Beri još jednom dokazuje da nema autora veštijeg u kombinovanju uzbudljive avanture sa zadivljujućim istorijskim događajima.“ – Pablišers vikli

„Plodan pisac, decenijama stvara inteligentnu, vrhunsku fikciju.“ – Bukriporter

Pripremite se da zaronite u još jednu istorijsku zaveru legendarnog pisca trilera Stiva Berija. Knjigu Faktor Omega potražite na vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Povezana vest:  Promocija romana "Devedesete u kraju" u beogradskim školama