Baletski gala spektakl pod nazivom „Romansa u pokretu“, uz učešće baletskih zvezda Narodnoag pozorišta u Beogradu i nacionalnih pozorišta iz regiona, biće održan 14. februara, na Dan zaljubljenih, na Velikoj sceni s početkom u 19,30 časova. Na repertoaru će biti ljubavni dueti iz najpoznatijuh baletskih klasika i dela eminentnih koreografa iz regiona – Lea Mujića, Edvarda Kluga, Staše Zurovca, Krunislava Simića, Renata Zanela i Ronalda Savkovića.

Povezana vest:  Uskoro novi roman Dejana Stojiljkovića „Znamenje anđela"

Na inicijativu Narodnog pozorišta u Beogradu u zajedničkom projektu posle više decenija na istoj sceni okupiće se baletske zvezde iz osam pozorišta i šest zemalja regiona – Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (Hrvatska), Narodnog pozorišta Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Nacionalne opere i baleta Skoplje (Severna Makedonija) Slovenskog narodnog gledališča Opera i Balet Ljubljana i Slovenskog narodnog gledališča Maribor (Slovenija), Opere i baleta Sofija (Bugarska) i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad (Srbija).

Povezana vest:  Maestralna detektivska priča "Sva siročad Bruklina" Džonatana Litema u prodaji

„Ova saradnja je proslava raznolikog izražavanja ljubavi kroz balet. Ponosni smo što smo okupili talenat baletskih igrača nacionalnih pozorišta iz celog regiona, stvarajući jedinstveno iskustvo za našu publiku. Pridružite nam se u ovoj romantičnoj večeri dok budemo svedoci magije koja se odvija na sceni, prevazilazeći granice i kulture kroz baletsku umetnost. Balet Gala nije samo predstava; to je proslava jedinstva, gde nas lepota plesa spaja u duhu ljubavi i umetničke saradnje”, poručuju Ana Pavlović i Smiljana Stokić, umetnička i izvršna direktorka Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Povezana vest:  Novi roman Nikolasa Sparksa "Sa svakim dahom" u knjižarama od 8. marta

Ulaznice za ovaj izvanredni događaj mogu da se kupe na blagajni nacionalnog teatra, kao i na sajtu pozorišta, putem onlajn prodaje.