„Najviši dar“, svetionika duhovnog prosvetljenja Paula Koelja i Henrija Dramonda, dotaći će sve nas u isto vreme i pokazati kako su najbolji i najvažniji trenuci naših života bili oni u kojima je bio prisutan duh Ljubavi.

Svi želimo da iskoristimo život na najbolji mogući način, jer niko drugi ne može da živi umesto nas. Stoga moramo znati kuda treba da usmerimo svoje napore i koji je to najviši cilj koji treba dosegnuti. Navikli smo da čujemo da su najveće blago duhovnog života vera, nada i ljubav, a Paulo Koeljo nas ovde podseća da je upravo ljubav taj Najviši dar koji možemo pokloniti sebi, bližnjima, svetu.

Povezana vest:  Nikita Milivojević: Šekspir od Glob teatra do Čortanovaca

Da li ljubav jednostavno postoji kao nešto na šta imamo pravo? Ili moramo prvo dati ljubav da bismo je primili? Postoji li samo jedna ljubav ili mnoštvo njenih oblika? Kako da naučimo da volimo? Mladi mislilac Henri Dramond postavio je sebi ova pitanja 1874. godine. Njegova razmišljanja su obilazila svet… sve dok ih Paulo Koeljo nije otkrio na prekretnici svog života i prilagodio za naše vreme.

Povezana vest:  U prodaji treći Nedžmin roman „Ćilibar i svila" koji nam nudi malo poznatu stvarnost Kraljevine Maroko

„Najviši dar“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.