U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj – D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža posetiocima priliku da se upoznaju s kreativnošću mladih talenata naše strip scene.

Na „D.I.Y. Strip Festu“ će posetioce dočekati strip autori: Bastard The Bear, Bojan Zavišin, Boris Stanić, Ilija Jakovljević – EL JAKK, Miloš Tadić, Nađa Tiodorović, Olga Mihailović, Uroš Milinčić i udruženje Stripotetke – Danica Jevđović, Jana Adamović i Biljana Mihajlović – Bundevica. Izlagači će predstaviti svoja pojedinačna strip izdanja, fanzine i printove, pružajući posetiocima priliku da otkriju nove talente i istraže raznolikost naše nezavisne, nepravedno zapostavljene scene. Strip autorima će se pridružiti i prijatelji sa proizvodima ručne radinosti – Ana Ciglar i Ana Trifunović – ANKO.

Povezana vest:  Otvorena prva baletska škola na Kosovu

Takođe, biće predstavljen i jedinstveni strip fanzin, „Muke naše autorske“, na kome su sarađivali autori Ana Milojković Omi, Bojan Zavišin, Boris Stanić, Dragana Radanović, Filip Stanković, Ilija Jakovljević – EL JAKK, Ivana Havran, Jelena Pavlović, Marta Todorović, Nađa Tiodorović, Olga Mihailović i Samael „Soki“ Belić. Ovaj fanzin donosi kratke stripove inspirisane problemima s kojima se autori suočavaju u svakodnevnom životu, pružajući čitaocima jedinstven pogled iza kulisa „Devete umetnosti“.

Povezana vest:  Započnite uspešan život uz novu knjigu Dragane Jovanović "Uspeh je u nama"

Cilj ovog događaja je da istakne bogatstvo i kreativnost domaćih strip autora, te uspostavi blisku vezu između autora i čitalaca koji do sada nisu imali priliku da se sretnu. Posetioci će moći lično da upoznaju autore, razgovaraju s njima i pruže im podršku u vidu donacija, za koje će dobiti u zamenu neka od njihovih strip izdanja, fanzine i druge proizvode. Ovakva vrsta podrške predstavlja neizmernu motivaciju za mlade autore da istraju u svom radu i poboljšaju stanje na domaćoj strip sceni, kako za autore, tako i za čitaoce.

Povezana vest:  Roman koji pomera granice pripovedanja - "Ljudi bez grobova" Enesa Halilovića u prodaji od 18. avgusta

„D.I.Y. Strip Fest“ je prilika da podržite domaću strip scenu, upoznate autore i uživate u raznolikosti domaćeg nezavisnog stripa, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj takođe inspirisati buduće autore da stvaraju nove stripove i tako obogate našu scenu.

Ovaj događaj podržavaju udruženje “Stripotetke” i Agencija KomunikArt iz Pančeva.