ybd_2011

NAJBOLJI MLADI DIZAJNERI BALKANA PREDSTAVLJAJU SVOJE RADOVE: Otvaranje izložbe Young Balkan Designers – galerija „Ozon“, 22. mart u 19 h

Pobednički radovi regionalnog konkursa „YOUNG BALKAN DESIGNERS” u organizaciji  kulturne organizacije MIKSER biće pred-premijerno prikazani u Beogradu, u galeriji “Ozon”, 22. marta 2011. u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 31. Marta.

U galeriji “Ozon” biće predstavljeni prototipovi mladih dizajnera iz oblasti industrijskog dizajna koje je stručni žiri, predvođen renomiranim svetskim dizajnerom Konstantinom Grčićem, proglasio za najuspešnije na konkursu „Young Balkan Designers“.Ovo je jedinstvena prilika da mediji i publika vide izvedene nagrađene radove i upoznaju njihove autore koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke i Srbije, pre nego što otputuju u Milano gde će predstavljati kreativni potencijal Balkana na najprestižnijem međunarodnom sajmu dizajna. Postavka “Young Balkan Designers” će nakon Milana biti izložena na Mikser Festivalu 2011, najvećoj regionalnoj platformi kreativnosti i inovativnosti, koji se ove godine održava od 25. do 29. maja u silosima Žitomlina u Beogradu.

Povezana vest:  Mirjana Drljević je pobednica prvog konkursa za neobjavljevni roman

Izložbu će otvoriti Maja Lalić, kreativni direktor Miksera i profesor Jelena Matić, direktor Talent zone Mikser festivala.

Za potrebe kataloga koji prati postavku “Young Balkan Designers” koju Mikser organizacija premijerno predstavlja  svetskoj javnosti na Milanskom sajmu u aprilu 2011., u galeriji “Ozon” će dan pre otvaranja izložbe, 21. marta u 16 časova, biti organizovan  fotosešn izabranih radova i njihovih autora, pod fotografskom palicom Nebojše Babića. U ovom terminu novinari će moći da zakažu ekskluzivne razgovore sa mladim autorima.

Povezana vest:  Program “Good Urban Life / Dobar Urbani Život” na 17. Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture

Pobednici konkursa “Young Balkan Designers”

Dimitrios Stamatakis (Grčka) – podna lampa

Dragana Petkov (Srbija) – stolica

Ivana Borovnjak i Roberta Bratovid (Hrvatska) – sto

Jelena Pančevac (Srbija) – sto

Maja Mesid (Hrvatska) – tepih

Maša Milovac, Mia Bogovac i Dora Ćurkesac (Hrvatska) – poslužavnik /stočid

Miljana Nikolid (Srbija)- ljuljaška

Neira Sinanbašid (BiH) – vešalica za odedu

Povezana vest:  Multimedijalni performans, predstava, izložbe, filmovi sinoć otvorili treći Kaleidoskop kulture

Petar Zaharinov (Bugarska) – sistem polica

Ranka Radovid (BiH) – marker za policu za knjige

Vukašin Vukobratovid (Srbija) – čiviluk