Henkel_Art_Award

OTVOREN KONKURS ZA HENKEL ART.AWARD. 2011

Prilika mladim umetnicima iz Srbije da izlažu u MUMOK-u u Beču

Deseti put zaredom, kompanija Henkel objavila je javni poziv za učešće na konkursu za Henkel Art.Award, jedinstvenu nagradu za promociju umetnosti regiona centralne i istočne Evrope. Umetnici iz Srbije i još 22 zemlje prijavom svojih umetničkih radova takmičiće se za nagradu u vrednosti od 7.000 evra.

Takođe, Muzej moderne umetnosti „Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK)” i Henkel Art.Award. i ove godine pobedniku nude organizovanje izložbe u matičnoj zemlji umetnika, kao i samostalnu izložbu u muzeju MUMOK u Beču.

U saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, KulturKontakt Austrijom, Henkel ponovo dodeljuje i zasebnu stipendiju vrednu 2.000 evra za mlade umetnike iz centralne i istočne Evrope. Dobitnik nagrade biće odabran među učesnicima programa „Umetnici na radnom boravku“, koji sprovodi KulturKontakt Austrija.

Povezana vest:  Uručen prihod od 26. pesničke večeri „Veče sa Matijom”

“Naša kompanija pridaje veliki značaj promociji umetnosti. Razlog je što umetnost daje svoj doprinos kako kulturnoj razmeni, tako i uzajamnom razumevanju. Uz pomoć konkursa Henkel Art.Award. 2011, želimo da doprinesemo procesu evropskih integracija“, kaže Ginter Tumser, predsednik kompanije Henkel za centralnu i istočnu Evropu, objašnjavajući Henkelovu dugogodišnju podršku umetnosti.

Ove godine, na konkursu Henkel Art.Award. 2011 ponovo će biti odato priznanje izvanrednim i inovativnim umetničkim delima u oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video snimaka i montaže. Renomirani međunarodni žiri sastaće se na leto 2011. godine da izabere pet finalista za osvajanje glavne nagrade, kao i da odluči ko će biti dobitnik nagrade. Dobitnik će biti proglašen na svečanoj dodeli nagrada, koja će se održati u Beču u novembru 2011. godine u prisustvu svih kandidata.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe fotografija autora Nenada Baćanovića „Walk to work - Reframing Exercise" 17. novembra

Propozicije i potreban materijal za prijavljivanje na konkurs:

Lični podaci (ime i prezime,datum i mesto rođenja, adresa, telefon i e-mail)

Radna biografija i opis umetničke karijere (na engleskom ili nemačkom jeziku)

Starosna granica: 40 godina (umetnik ne sme da napuni 40 godina u vreme održavanja svečane ceremonije dodele nagrada u Austriji, u novembru 2011. godine)

5 do 10 radova nastalih nakon 2008. godine – Originalne radove ne treba slati!

Povezana vest:  "Poruka u boci" - nov roman nagrađivane norveške autorke

Umetnička dela u domenu slikarstva, crteža, fotografije: reprodukcije u formi fotografija, foldera i/ili kataloga (Format: maksimum A3). Bez slajdova,CD ili DVD formata!

Umetnička dela u domenu video sadržaja i instalacija: Koristite video DVD-jeve! (Maksimalno vreme trajanja prezentacije: 10 minuta)

Sve prijave za Henkel Art.Award. 2011. godinu moraju se podneti najkasnije do 10. juna 2011. godine (datum na poštanskom žigu) direktno na Henkelovu adresu:

Henkel Srbija d.o.o.

Bulevar oslobođenja 383

11 000 Beograd