BNU-vizual

Uskoro Beogradska nedelja umetnosti -najveći kulturni događaj ovog leta

Beogradska nedelja umetnosti je nova manifestacija koja će ovog leta obogatiti glavni grad brojnim umetničkim sadržajima i ponuditi priliku mladima da prikažu svoja dela i prošire svoje znanje kroz raznovrsne radionice. Od 3. do 10. jula će biti organizovani programi koji se bave najrazličitijim umetničkim oblastima i oblastima dizajna, te će svako biti u mogućnosti da pronađe nešto što ga interesuje. Generalini pokrovitelj BNU-a je Naftna industrija Srbije. Projekat će biti realizovan uz podršku Kancelarije za mlade Grada Beograda, Opštine Novi Beograd i Kancelarije za mlade GO Novi Beograd.

Otvaranje Beogradske nedelje umetnosti biće održano na Trgu Republike, 3. jula sa početkom u 20 časova. Beogradsku nedelju umetnosti otvoriće šef Kancelarije za mlade Grada Beograda.

Povezana vest:  Maestralni BookTok hit „Deveta kuća“ Li Bardugo u prodaji

U saradnji sa UK Parobrod, 4.jula u 21h, organizujemo Film Street, letnji bioskop, na uglu Palmotićeve i Milutina Bojića.

Mladi modni dizajneri će imati priliku da prijave svoje radove za učešće na modnoj reviji Young Walk koja će se održati 5. jula u Domu Omladine. Miša Obradović, Lara Milanović i Dejan Despotović činiće žiri, koji će odlučiti ko je najperspektivniji mladi dizajner. Pobednik kao nagradu dobija realizaciju svoje autorske revije, koja će sledeće godine otvoriti BNU.

Svi oni koji se bave fotografijom mogu učestvovati u stvaranju izložbe BEOGRADicikliraj! koja će predstaviti fotografije dobrih i loših primera arhitekture i životne sredine u Beogradu. Ova izložba realizovaće se uz podršku Opštine Novi Beograd i Kancelarije za mlade GO Novi Beograd. Izložba će biti postavljena upravo ispred Opštine Novi Beograd.

Povezana vest:  Premijera "Gospođe Ajnštajn" u Narodnom pozorištu

Poznati stručnjaci će učestvovati na pet radionica:

„Guerilla filmmaking“ u Domu omladine- Reditelj filmova „Šejtanov ratnik“ i „Šišanje“ Stevan Filipović će u okviru ove radionice uz pomoć ostatka ekipe koja je radila na ovim filmovima govoriti o tome kako prevazići budžetske granice i u gerilskim uslovima snimiti film i uraditi postprodukciju.

„PARK-ing“- Učesnici radionice uz stručno vođenje dizajnera i inženjera pejzažne arhitekture rešavaće moguće postavljanje živih zidova i visećih vrtova kao samoodrživih sistema na strukturalne konstrukcije parking garaža Obilićev venac.

„Igra svetlosti i senke“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu- Radionica će biti podeljena u dva dela, i održaće se na sceni „Studio“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U prvom delu će se govoriti o izvorima svetla i na koji način se oni koriste u pozorištu. Učesnici radionice će u drugom delu moći da učestvuju u rešavanju zadataka na temu „Svetlosni štimung”.

Povezana vest:  Najkreativniji genije otkad je sveta i veka - Novi tiraž knjige "Leonardo da Vinči"

„Modna fotografija“ u Domu omladine- Jedan od naših najpoznatijih fotografa Miša Obradović će u okviru ove radionice preneti učesnicima svoje bogato iskustvo iz oblasti modne fotografije. Učesnici će fotografisati modele u krecijama dizajnera koji će svoj rad prikazati na reviji Young Walk 5.jula u Domu omladine.

„Muzička produkcija“ u Domu omladine- Vladimir Racković će otkriti učesnicima radionice sve tajne snimanja rok i pop muzike kroz svoju novu knjigu Snimanje muzike.