Alexandrovci (115)Najlepše pesme Rusije 8. oktobra u Sava centru

Ruski vokalni umetnici, zlatni tenor ansambla „Aleksandrov“ Sergej Putilin i slavni bas Petr Glubokij, u saradnji sa srpskim umetnicima, izvešće najlepše pesme Rusije na gala koncertu u „Sava“ centru 8. oktobra, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Harizmatični ruski umetnik anđeoskog glasa Putilin, koji je prošle godine u oktobru sa svojim ansamblom „Aleksandrov“ u Sava centru oduševio publiku ne samo izvođenjem ruskih već i srpskih pesama, ponovo je u Beogradu.

Povezana vest:  Narodno pozorište dramom "Hasanaginica" 9. septembra otvara "Vukov sabor"

-Putilin toliko voli Srbiju da ćemo ga sigurno puno puta videti, njegov prošlogodišnji nastup dovoljan je poziv publici da se u lepoj atmosferi opusti i uživa, siguran sam da će brojne pesme na gala koncertu pevati zajedno i publika – kazao je pomoćnik direktora za kulturu SC Vuk Žugić.

Na gala koncertu u SC nastupiće i narodni umetnik Rusije, bas Glubokij, nastavljač tradicije slavnih ruskih basova Šaljapina, Rejzena, Pirogova, Petrova, umetnik koji četiri decenije ostvaruje blistavu karijeru u Boljšom teatru.

Povezana vest:  „Jednostavne priče" Lazara Ristovskog od srede, 12. avgusta u prodaji

Ruski vokalni umetnici najlepše ruske pesme izvešće u saradnji sa Narodnim ansamblom RTS koji od osnivanja 1981. godine izvodi raznovrstan program, od izvornih narodnih srpskih pesama do pesama celog sveta.

Vođa Narodnog ansambla RTS Branimir Ðokić rekao je da mu je drago što je RTS uzeo učešća u ovom gala koncertu, što će snimati koncert i vrlo brzo televizijska publika će moći da vidi nastup vrhunskih ruskih umetnika u prijateljskoj saradnji sa srpskim umetnicima.

Povezana vest:  Nagrade za Dan JDP-a

Gosti koncerta su naši poznati umetnici koji vole rusku pesmu Živan Saramandić, Radmila Karaklajić, Tanja Andrijić, Marijana Šovran, Tanja Obrenović, Ivana Žigon, hor „Kralj Petar prvi“, braća Bondarenko.

Koncert će imati i voditelje, Minju Subotu i Daliborku Stojšić, koji će najavljivati najlepše pesme Rusije među kojima će se naći ruske narodne, ciganske pesme, romanse, kozačke pesme i patriotske vojne pesme.

Karte za gala koncert prodaju se po ceni od 1.400 do 2.200 dinara.