alnari_sajam_knjiga_2011

Alnari na 56. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Izdavačka kuća Alnari na predstojećem Sajmu knjiga dočekuje posetioce na štandovima u Hali 1 i Hali 4. Pored već standardnih sajamskih popusta, ove godine obradovaće sve ljubitelje književnosti neverovatnim popustima i akcijama. Iz Alnarija najavljuju i preko 40 novih naslova koji su trenutno najčitaniji u svetu.

Specijalna gošća izdavačke kuće Alnari od 23. do 27. oktobra biće kanadska autorka Anabel Lajon, koja će se predstaviti naslovom „Filozof i vojskovođa“. Lajonova nas vodi na dvor Filipa Makedonskog, gde čuveni filozof počinje svoju bitku sa surovim ratničkim nasleđem mladog Aleksandra. Zagonetni odnos dvojice velikana, prepun intriga, sukoba ali i poštovanja i ljubavi, prikazan je sa detaljima kakvi nikada ranije nisu otkriveni.

Štand u Hali 1 biće u znaku Bonda 007. Povod je knjiga „Kart blanš“ Džefrija Divera. Najpoznatiji tajni agent na svetu ponovo je u akciji, a nova, spektakularna misija ga vodi ni manje ni više nego – u Srbiju. Dok se u napetom trileru suočava sa stravičnom pretnjom misterioznog neprijatelja, otkrijte kako se Bond snalazi u našoj zemlji. Biće izbarna i Bondova devojka na Alnarijevom štandu.

Među najtraženijim knjigama iz oblasti SVETSKIH BESTSELERA prethodnih godina bili su romani Gijoma Musoa. Za Sajam će se pojaviti njegova peta knjiga „Vrati mi se“. Napeta misterija o ljubavi koja prepliće puteve jednog čoveka, jedne žene i jedne devojčice i dovodi ih do ivice ambisa. Da li su već prekoračili tačku bez povratka? Imaju samo 24 časa da sve promene. Ali, može li ljubav da pobedi smrt?

Salman Ruždi, jedan od najvećih pripovedača našeg vremena, u novim knjigama „Luka i vatra života“ i „Čarobnica iz Firence“ vodi nas u magični svet književnosti obeležen blistavom imaginacijom, univerzalnim temama i prefinjenim detaljima koji ova dela čine čudesnim knjigama za čitaoce svih uzrasta.

Nakon „Molitve moje majke“, Nafisa Hadži nastavlja da se bavi univerzalnim temama zabranjene ljubavi, sukoba kultura i religija, tradicije i modernog života. „Slatki ukus suza“ predstavlja izuzetnu priču o tajnama, bolu, identitetu i nadi, u kojoj lično traganje jedne mlade žene dovodi do suštinskih istinama o svetu i samom životu.

Povezana vest:  Šetnje stazama neočigledne lokalne istorije na Borskim susretima

„Tajni jezik cveća“, knjiga koja prevedena u više od 40 zemalja i koja je za kratko vreme postigla neverovatan uspeh, pojavljuje se na Sajmu. U ovoj knjizi Vanesa Difenbo priča o izuzetnom daru koji jednoj mladoj ženi pruža jedinstvenu priliku da donese sreću sebi i drugima. Nakon dugih godina samoće i napuštenosti, Viktorija konačno otkriva način kako da uspostavi vezu sa svetom i pronađe toplinu, ljubav i nadu koji su joj oduvek nedostajali.

Još jedan svetski hit „Pre nego što zaspim“ autora S. Dž. Votson, Alnari objavljuje za Sajam. Kristina se svakog jutra budi izbrisanog pamćenja. Svaki put kada zaspi, njena sećanja nestaju. Ben, njen brižni muž, svakodnevno joj pomaže da se priseti. Međutim, sve se menja kada jednog jutra Kristina pronađe u svom dnevniku reči zapisane njenom rukom: „Ne veruj Benu!“

Anđela Klark u novoj knjizi „Volim Pariz“ nastavlja svoje zanimljive avanture. Nakon Holivuda, posao je vodi u Pariz i sve obećava divan susret sa dragim u gradu ljubavi. Međutim, kada ugleda svog dečka u prisnom razgovoru sa bivšom devojkom, romantični snovi padaju u vodu…

Kejti Prajs nakon knjige „Anđeo“, pojavljuje se sa novim naslovom „Anđeo – ljubav i glamur“ u kojem se Ejndžen obrela u novim izazovima u svetu glamura. Iako je delovalo da je dobila sve što je želela – savršenog muža i voljenu ćerkicu – Ejndžel se suočava sa izdajama, prevarama i prepredenim suparnicama, ali i novim izborima…

„Grad srebra i zlata“ Kenize Murad predstavlja izvanrednu istorijsku fresku, naslikanu u pozadini velike ljubavi Hazrat-mahal i Džajlala.“3096 dana” je zapanjujuća ispovest Nataše Kampuš, koja je kao desetogodišnja devojčica oteta i zarobljena u mračni podrum u kojem će provesti narednih osam godina. Ovo je priča osobe koja je preživela nezamislivo, a nije dopustila da je to iskustvo slomi.

O mračnom svetu trgovine drogom i ženi koja je prozvana Kraljicom juga govori istoimena knjiga, po kojoj je snimljena i serija, poznatog španskog pisca Artura Peres-Revertea.

Povezana vest:  Bog je DJ premijerno 18. marta

Čuvena Mir Jam u knjizi “Nepobedivo srce” oslikava život u Srbiji između dva rata, s posebnim osvrtom na moralne obrasce koji su tada važili. Svaki njen roman obavezno sadrži i poneku pouku namenjenu mladim devojkama.

U grupi TRILERI ističu se brojni naslovi. U novom romanu Stiva Berija, čuveni Koton Malon kreće u potragu za dragocenim drevnim artefaktom. Potraga ga odvodi u daleku Kinu, ali i u naručje stare ljubavi Kasiopeje Vit.

Nova avantura Klajva Kaslera, “Potera”, smeštena u San Francisko s početka dvadesetog veka, pripoveda o hrabrosti, odanosti i oholosti koja ne poznaje granice.

Valerio Manfredi u “Carstvu zmajeva” nakon pada drevne Edese, opisuje Persijance koji odvode u zarobljeništvo imperatora i njegovih dvanaest legionara. Međutim, Rimljani na čelu sa hrabrim Markom Akvilom uspevaju da se oslobode i upuštaju se u avanturu koja će ih odvesti sve do Kine.

Napisan Kornvelovim prepoznatljivim, uzbudljivim stilom, roman “Utvrđenje” donosi izuzetnu priču o borbi za američku nezavisnost – epskom sudaru neprikosnovene velesile i jedne mlade nacije.

Među naslovima FANTASTIKE izdvajamo “Pod kupolom” Stivena Kinga i “Otkriće Veštica” Debore Harknes. Borba sa proročanstvom se nastavlja. Mišel Zink u uzbudljivoj priči “Proročanstvo sestara” govori o sestrama bliznakinjama Liji i Alis koje se bore sa drevnim proročanstvom, a u narednoj knjizi trilogije, “Zaštitnik kapije”, Lija pokušava da pronađe način da okonča proročanstvo koje vekovima razdire njenu porodicu, dok njena bliznakinja Alis razvija veštine koje će joj biti potrebne kako bi savladala Liju.

Od DOMAĆIH autora, pored osam naslova čuvene Gordane Kuić i knjiga Jelice Greganović i Vesne Zakonović, na ovogodišnjem Sajmu pojaviće se knjige Ksenije Pavlović “Pisma vetru”. Reč je o initmnim pismima i dnevniku Lucije O koji su dospeli u javnost, a njihov sadržaj preti da inkriminiše tri Lucijina ljubavnika. Medijski skandal u Londonu, Madridu i Beogradu okupiće kolekcionare i lovce na najmračnije tajne, za koje su neki spremni da plate milione.

Nena Grujić u “Sofijinom krugu” daje dirljivu povest o savremenim ženama, njihovim patnjama i sreći, usamljenosti i traganju za nežnošću i ljubavlju kojoj se predajemo celim svojim bićem. Ponekad je tako malo dovoljno da nas spase sa ruba ambisa.

Povezana vest:  "Derviš i smrt" u režiji Slobodana Ćustića

Od popularnih PRIRUČNIKA izdvajamo program Nikolasa Butmana “Kako da vas ljudi zavole” o komuniciranju s drugima licem u lice. Korak po korak, on pokazuje kako izvući najbolje iz najkritičnijih trenutaka u bilo kom odnosu – u onih prvih 90 sekundi.

“Joga” Kristine Braun je najobuhvatniji i najpouzdaniji vodič za vežbanje i uspostavljanje mentalne i fizičke ravnoteže u životu. Ova knjiga će pomoći i početnicima i iskusnim vežbačima da pronađu sistem vežbi koji najbolje odgovara njihovim potrebama i sposobnostima.

“Masaža” Suzan Manford otkriće vam čudesni svet masaže – od različitih stilova do specijalizovanih tretmana, podučiće vas svim potrebnim tehnikama i detaljno provesti kroz čitav postupak, korak po korak.

“Emocionalna inteligencija 2.0” Travisa Bredberija je priručnik koji će vam pokazati kako da prepoznate emocije, uvežbate samokontrolu i upotrebite to na najbolji način za postizanje ličnog uspeha.

Tu su i priručnici “Kako odgajati srećnu decu”, “Kako da zatrudnite” , “Bebe: vodič za početnike”, “Život po principima feng šuija”.

Alnari je poznat i po odličnim KUVARIMA koji već godinama privlače pažnju. Za ovaj Sajam objavljujemo ediciju “Brzo, lako, ukusno”, koju sačinjavaju kuvari: Bakina kuhinja, Vratimo se osnovama, Brza jela, Čokoladni snovi, Francuska kuhinja, Hrana sa niskim sadržajem holesterola, Kreativna kuhinja sa piletinom, Kuhinja za decu, Lagani I jednostavni deserti, Moj prvi kuvar, Porodični obroci, Poslastice za dijabetičare, Recepti za 20 minuta, Recepti za zdravo srce, Specijaliteti sa jajima i Vegetarijanski obroci. Alnari posebnu pažnju i ove godine poklanja DEČIJIM knjigama. Tu su nastavci avantura Petra Pana, Mladog samuraja i Džejn Blond.

Po sajamskim cenama na Alnarijevom štandu pronaći ćete i “gift knjige”, koje su dobar poklon u svim prilikama.

NAJPRODAVANIJE ALNARIJEVE KNJIGE OD PROŠLOG DO OVOG SAJMA:

1. “Jedi, moli, voli” Elizabet Gilbert

2. “Zato što te volim” Gijom Muso

3. “Pazi šta želiš” Aleksandra Poter

4. “Miris kiše na Balkanu” Gordana Kuić

5. “Seks i grad” Kendas Bušnel