tagai_sajam_knjiga1

JAPANSKI CRTAĆI I STRIPOVI U SLUŽBI NEFORMALNOG OBRAZOVANJA (predavanje na sajmu knjiga)

Srpsko-japansko društvo Tagai, uz podršku japanske ambasade, u sredu 26. oktobra sa početkom u 17 časova na svom štandu u hali 2a beogradskog sajma organizuje predavanje na temu “anime i mange u službi neformalnog obrazovanja”. Jednosatno izlaganje održaće Srđan Đukić.

Domaći mediji ovih dana izveštavaju o studentskim protestima, kontroverznim sadržajima u udžbenicima i profesorima koji preko društvenih mreža ismevaju svoje studente. Zbog toga pouke koje mogu da se izvuku iz načina funkcionisanja jednog od najboljih obrazovnih sistema na svetu – japanskog, imaju dodatni značaj. Srđan Đurić će u svom izlaganju pričati o manje formalnim aspektima japanskog obrazovanja i o upotrebi crtaća i stripova u te svrhe.

Povezana vest:  Beogradske Perverzije osvajaju Zagreb!

Srđan Đurić je diplomirani astrofizičar koji je već držao niz predavanja o naučnoj fantastici i animiranom japankom crtaću koji ovoj tematici prilazi na jedinstven način.

Pored ovog predavanja “Tagai” će ove godine na svom štandu održati sledeća predavanja. U sredu 26. septembra od 13 časova održaće se prezentacija Čajne ceremonije, predavač Jelena Živković.  Zatim u četvrtak od 13.00 imaćete priliku da naučite nešto o japankom jeziku, predavači Marija Yamasaki u Goran Kristić. U toku celog sajma kod nas možete kupiti knjige izdavačke kuće Kokoro, pogledati origami eksponate i dobiti neke jednostavnije kao i dobiti svoje ime napisano kaligrafskom stilom.

Povezana vest:  Počinju Dečji dani kulture! Najbolje od domaće i svetske produkcije za decu na velikom popustu!

Društvo srpsko-japanskog prijateljstva Tagai su 2009. osnovali studenti japanskog jezika sa ciljem da okupe sve ljude koje povezuje ljubav prema Japanu. Sada, diplomirani japanolozi nastavljaju sa akcijama čija svrha je promovisanje tradicije, običaja i lepote ove dalekoistočne zemlje, ali i širenje našeg kulturnog bogatstva.