Nova Iskra vizual

Program Kulturnog centra GRAD za FEBRUAR 2012

sreda, 1. februar

19h

NOVA ISKRA prezentacija

Dizajn inkubator NOVA ISKRA je nezavisna, inovativna i samoodrživa platforma za profesionalni razvoj i afirmaciju mladih industrijskih dizajnera i dizajnera nameštaja. Prostor Inkubatora NOVA ISKRA u Ulici Gavrila Principa, biće mesto susreta i kreativne razmene, međusobne podrške i zajedničkih poduhvata mladih kreativaca i predstavnika industrije. Krajnji cilj je ostvarivanje realnih i održivih veza između dizajnera i proizvođača, koje bi trebale da rezultiraju proizvodima koji će svojim dizajnom i kvalitetom izrade obogatiti domaće tržište, i biti konkurentni na globalnom nivou.

Konferenciji za medije i javnoj prezentaciji projekta NOVA ISKRA će prisustvovati:

– Tomislav Đorđević, Predsednik opštine Savski venac

– Milica Marković, Direktor sektora za PR, Telekom Srbija

– Mirjana Šakić, Sektor komunikacija, Erste Bank a.d. Novi Sad

– Branko Nikolić, Dizajner, Studio Antipod, Beograd

– Produkcioni tim NOVA ISKRA Dizajn inkubatora

Realizaciju projekta NOVA ISKRA su podržali strateški partneri: Opština Savski venac, Telekom Srbija i Erste Bank.

Za sve dodatne informacije i pitanja možete nas kontaktirati na email: [email protected]

petak, 3. februar

23h

LOSING CONTROL 07

Damjan Eltech & Sajsi MC Live!

Lea Dobricic

Shekimon

Vid Marianovic and Simon Roge

Ulaznice 100rsd do ponoci. Posle ponoci 200rsd

EVENT: http://www.facebook.com/events/175493395886072/?notif_t=event_invite

subota, 4. februar

20h

Vjeko Sumić – izložba

Vjeko Sumić, rođen u Splitu 1984. godine. Seli se u Zagreb 2002. godine i završava politehničku akademiju, specijalizacija grafički dizajn i multimedia. Upisuje online Master na „Sessions school“ u New Yorku, specijalizacija Design&Typography.  Tokom 2009. godine se seli u Beograd, gdje otvara svoj studio koji se bavi dizajnom i raznim socail / art projektima.

Projekt „Alternative History“ se bavi događajima tokom 2010 godine i ilustrira ih. Dok neki radovi imaju tendenciju da se kritični, drugi su usmjereni na pozitivanu stranu. Pokušaj projekta je doći do šire javnosti s time da radovi pobude svijest što se zbiva na globalnoj sceni tokom godine, što nam masovni mediji serviraju a što se zapravo zbiva iza naših leđa a da toga nismo ni svjesni jer ti događaji ne dobivaju dovoljan medijski prostor.

Izložba je otvorena do 10. februara

23h

IT’S A LOCAL THING

“It’s A Local Thing!” je deseti nastavak serijala žurki „It’s A Dubstep Thing“ koji će biti održan u subotu 4. februara u Kulturnom centru “Grad” u Beogradu. „It A Local Thing“ je orjentisan ka domaćoj alternativnoj muzičkoj sceni sa naglaskom na dubstep, grime, dub, reggae, garage, funky…
Prvi put u okviru “It’s A Dubstep Thing!” žurki će nastupati Jackie Dagger, dj i producent iz Novog sada, host radio emisije RMNG Show i Irie Revolution, dvojac iz Novog Sada koji prezentuju različite sound system stilove bazirane na jamajčanskoj i britanskoj muzici.

Povezana vest:  Deseto Međunarodno bijenale umetničkog dečijeg izraza u Pančevu - BUDI slavi jubilej u maju

Rahmanee, najpopularniji domaći drum ‘n’ bass dj i producent, će se ovaj put prezentovati kroz dubstep zvuk, a Rebel B, rezidetnt žurki pod nazivom “Borba Titana” u Francuskoj sobarici, će vam isporučiti subotnju dozu tvrdog dubstepa. I na kraju tu je prva dama domaće dubstep scene Djashttown Queen koja sa Rasheed-om i Necone-om čini “It’s a Dubstep thing” crew.

Cena karte za ovaj događaj iznosi 300 dinara, a uz svaku kupljenu kartu se dobija promo CD sa miksom koji je DJ Plastician ekskluzivno snimio za „It’s A Dubstep Thing!“.

nedelja, 5. februar

22h

Bernays Propaganda / Gymnastics / While

Bernays Propaganda / Skoplje
http://www.myspace.com/bernayspropaganda

Gymnastics / Ruma
http://www.last.fm/music/Gymnastics

While / Beograd
http://soundcloud.com/vvhile

Ako je neko dobar primer koliko daleko možete otići kao indie bend iz male zemlje na Balkanu onda su to zasigurno Bernays Propaganda iz Skoplja. 5 godina postojanja, dva EP iisto tolikoLP izdanja (Moonlee Records), nekoliko turneja sa preko 250 koncerata širom Evrope uz nastupe na Exitu (Main Stage), Terraneu i hrpi manjih festivala. Malo li je?I da ne bude zabune, ovde se radi o bendu čija je priča ekstremno angažovana/politična. Zvukom bi ih najlakše bilo staviti na trag Gang of Four ali uz malo grebanja po površini naćiće se tu mnogo uticaja – od Gossip preko Fugazi sve do Submission Hold. Tu su kompaktan bubanj, groovy bas, izlomljeni funky tonovi gitare i iznad svega jedinstven, snažan i ubedljiv ženski vokal.Da li je potrebno pominjati ludački entuzijazam, razarajuću energiju i sjajnu atmosferu koju prave?
http://www.myspace.com/bernayspropaganda

Na svom četvrtom beogradskom koncertu makedonska skupina imaće i posebne goste.
Za sve one koji su se krajem prošlog veka kretali u krugovima ovdašnje alternativne muzike ime Gymnastics svakako nešto predstavlja.Reč je o sigurno najznačajnijem bendu, u to vreme vrlo žive, Rumske underground scene. Sonična gimnastika uz bas, bubanj i glas posle dugo vremena ponovo u Beogradu.
http://www.last.fm/music/Gymnastics

Lokalna podrška ovom prilikom biće While. Ovaj bend nastao pre samo nekoliko meseci gaji zvuk na tragu noise pop dvojke No Age sa vidnim uticajem shoegaze bendova poputkultnih My Bloody Valentine. Njihov debi EP ‘’While is vanity’’, trebao bi da ugleda svetlost dana nekoliko dana posle ovog koncerta u vidu 7’’ ploče kao zajedničko izdanje nekoliko evropskih nezavisnih etiketa.
http://soundcloud.com/vvhile

Povezana vest:  Svečanost Tolstojevi o Tolstoju 1. jula u Ruskom domu

Karte će u pretprodaji biti 300 (šank KC Grad), a na dan koncerta 400 dinara.

Organizacija:
http://www.supersizeshe.com/
http://www.twitter.com/SuperSizeShe

petak, 10. februar

23h

Indie-Goes-Tronic “TOUGH LOVE” Party!

“LOVE” – zato što je žurka samo četiri dana pre Dana zaljubljenih, a “TOUGH” zato što vas IGT ekipa, kao i svaki put do sada, neće izneveriti, nego će obojiti klub u crveno i isporučiti vam baraž bitova i ritmova, ali zapakovanih u numere koje na ovaj ili onaj način govore o ovakvoj ili onakvoj ljubavi.

Sve za vaše dobro.

Ovoga puta, uz Voltu i Powna, ponovo na IGT večeri nastupa i amsterdamski DJ i producer – ME.N.U. (Artefact Records, London).

•• ME.N.U. •• će se u ambijent savršeno uklopiti svojim stilom u kome dominira melodični minimalni tehno, tech i deep house i u kome, po njegovim sopstvenim rečima, nema mesta muzici koja ne tera na igru i koja ne stvara atmosferu koja se može seći nožem.

•• Volta •• ce ovog puta nastupiti sa malo blazim i melodicnijim setom kojim ce dominirati space disco, klasicni indie-tronic i po koja deep house traka uz tek poneku njemu svojstvenu acid, electro i break stvar…

Ufur do 23:00 – FREE / posle 23:00 – 200RSD

subota, 11. februar

23h

Sicko Disco

Zamislite mesto gde se spaja nespojivo, gde su svi jednostavno okay, gde nema loših vibracija, gde je zezanje na prvom mestu i gde se ne ide kući prie fajronta.

Mesto je to gde house susreće disco, gde electro po ramenu tapše indie, a iz prikrajka koji put vrebaju techno i breakbeat.

To je Sicko Disko.

u KC Gradu te februarske veceri ce vas terati na ples :

Yeah Left (Sicko Disko,RAVEolver),Novi Sad
http://www.facebook.com/yeahleft
http://www.mixcloud.com/yeahleft/

Marko Von Disko (Sicko Disko), Novi Sad
http://www.facebook.com/marko.vondisko
http://www.mixcloud.com/vonDisko/

Dead Trash Superstar aka Dark Angel (Sicko Disko,Elektrana), Novi Sad
http://www.facebook.com/DeadTrashSuperStar
http://www.facebook.com/darkangel.AlterNacija?ref=ts
http://www.mixcloud.com/DarkAngeLakaDTSS/

cena ulaznice

do 00h 150 RSD
od 00h 200 RSD

utorak, 14. februar

23h

ALL THAT BASS VALENTINE’S DAY SPECIAL

Posle sjajne žurke sa Lenzmanom i Inna Deep Sessions dvojcem, All That Bass dolazi sa još jednim specijalnim izdanjem povodom dana zaljubljenih!

ALL THAT BASS VALENTINE’S DAY SPECIAL

Philly Pee
Rahmanee
Necone
Side1

MC Rasheed

Cena karte: 200 RSD

petak, 17. februar

23h

Disco Zoo Night

DISKO ZOO NIGHT

with:

MANJANE

FATBOY

HYDE & SICK

and special guest: DJ FAKIR

Povezana vest:  Knjiga je deci dobar prijatelj! Šta odabrati tokom Dečjih dana kulture?

ulaz: 200 din

subota, 18. februar

23h

Idemo na Mars

Uživo: Ola Horhe, Duboka Ilegala
DJ setovi: Neki Stranac, Mkdsl, Flip

Ulaznice RSD 150/250

Ola Horhe je elektro-akustički duo iz Beograda nastao krajem 2007. godine. Njihov prvi nastup proglašen je koncertom godine od strane publike web magazine Popboks, a već naredne ga kritičari istog magazina proglašavaju i najboljim novim bendom. 2011. snimaju eponimskli debi album koji digitalno izlazi za EXIT Music, a pod etiketom Odličan Hrčak u formi vinila. Ola Horhe će u okviru Idemo na Mars zabave nastupiti u proširenom sastavu jer se grupi pridružuje pijanistkinja Sonja Lončar sa još dva sintisajzera. Ola Horhe – Hotel Moscow: http://youtu.be/PDKcWD65c20.

Trash-hop projekat Duboka Ilegala je sirov plod ekipe sa SKC radija koja je neumorno reciklirala muzičke sekundarne sirovine uživo u etru, a potom i u aranžerima. Kroz saradnju sa umetnicima kao što su Gospodar vremena, Prti Bee Gee, Andy Pavlov, Government4000, mangulicaFM, Vyrash Karunos (Bicikl),  Duboka Ilegala konstantno preispituje muzičko korenje naše civilizacije. Duboka Ilegala na Soundcloud-u: http://soundcloud.com/duboka-ilegala.

Idemo na Mars zabave su napajane inkarnacije radio emisije koja već godinama jača uticaj alternativne scene u regionu. Uporedo sa etrom radija B92, KC GRAD postaje dom savremene muzike i lokalnih talenata.

utorak, 21. februar

20h

Gradska knjižnica – Slobodan Tišma

Gost: Slobodan Tišma
Moderatorka: Tijana Spasić

U romanu „Bernardijeva soba“ Slobodana Tišme, za koji je autor dobio Ninovu nagradu za 2011. godinu – uprkos kontroverzama i nekim lošim odlukama žirija i dalje najuticajniju književnu nagradu u Srbiji – pripoveda se o novosadskom autsajderu i lokalnom čudaku Pišti Petroviću. Priča se plete oko nekoliko glavnih lajtmotiva: dnevnih rituala i opsesija glavnog junaka, njegovog u najmanju ruku neobičnog odnosa prema poznanicima i najbližoj porodici, kao i prema jedinom nasledstvu – nameštaju iz optimističnih šezdesetih, takozvanoj Bernardijevoj sobi.

Budući da je Tišma poznat i kao frontmen i tekstopisac izuzetno cenjenih novotalasnih art rok bendova Luna i La Strada, promocija u KC Gradu biće prilika i za ponovno preslušavanje muzičkog opusa našeg gosta.

petak, 24. februar

22h

Banda Panda Party

subota, 25. februar

22h

Le Tigre Qui Change De Couleurs

BODY & SOUL BOOKINGS
& EASY TIGER PRESENTS:

„Le Tigre Qui Change De Couleurs“

OKAIN (Paris, France)
ALEX DEE (Paris, France)
STOJCHE (Skoplje, Makedonija)
MARKO NASTIĆ (Beograd, Srbija)
MARKO MILOSAVLJEVIĆ (Beograd, Srbija)

Supported by: www.ice-watch.com

Cena karte 250 RSD do ponoći, 350 RSD posle ponoći