makedonija_klupa

EP SRBIJA 2012

Makedonskim rukometašima po 10.000 evra stipendije

 

Makedonski rukometni reprezentativci dobiće sportsku stipendiju od po 10.000 evra za ostvareni uspeh na prvenstvu Evrope u Srbiji. Agencija za mlade i sport Makedonije odlučila je da članovi rukometne reprezentacije dobijaju po nešto više od jedne prošecne plate u sledeće dve godine, ili oko 10.000 evra, dok će selektor državnog tima Zvonko Šundovski dobiti jednokratnu nagradu od 4.000 evra.

Povezana vest:  Ilić i Nenadić najbolji - Vesprem i Berlin za pehar IHF Super Globa

-Sportske stipendije se dodeljuju nezavisno šta će reprezentacija sutra uraditi u meču za peto mesto na evropskom prvenstvu protiv Slovenije. Nama kao državnoj instituciji i čitavoj naciji je veoma važno da rukometaši sutra pobede, jer će obezbediti mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre – kažu iz Agencije za mlade i sport.

Ukoliko bi rukometaši bili još uspešniji i eventualno osvojili zlatnu medalju, dobili bi nacionalnu sportsku penziju. Makedonski košarkaši su za sjajan nastup i osvojeno četvrto mesto na letošnjem prvenstvu Evrope u Litvaniji od Vlade nagrađeni sa po 8.000 evra, a dobili su i ordene od predsednika države.

Povezana vest:  Mladi rukometaši na Sajmu sporta i prezentaciji rukometa