Sanjari u Teatru Bojan Stupica nakon gostovanja u Beču 

sanjari-x2Predstava Roberta Muzila „Sanjari“ u režiji Miloša Lolića, biće izvedena 6. marta u Tetaru „Bojan Stupica“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, saopšteno je iz JDP-a. 
U saopštenju se navodi da u predstavi igraju Nikola Vujović, Dubravka Kovjanić, Sena Dorović, Goran Jevtić, Feđa Stojanović, Cvijeta Mesić, Radovan Vujović i Srđan Markov. 
Predstava „Sanjari“ će biti izvedena u Beogradu nakon uspešno završenog dvodnevnog gostovanje JDP-a u Beču, u okviru programa koji organizuje bečko Narodno pozorište (Volkstheater) „Najbolji sa Istoka!“ (Die Besten aus dem Osten!). 
Predstava je rađena po drami austrijskog pisca Roberta Muzila u režiji Miloša Lolića, a na festivalu u Beču je zauzela centralno mesto u obe programske večeri tog programa. 
Program „Najbolji sa Istoka!“ Narodno pozorište organizuje polugodišnje i svaki put ga posveti drugoj državi, a ovo je bilo posvećeno predstavljanju Srbije. 
Pored izvođenja „Sanjara“ na ovom mini-festivalu su učestvovali autori koji svojim delom povezuju dve sredine. 
Autorka Barbi Marković je na festivalu čitala odlomke iz svog romana „Izlaženje“, a Sandra Gugić iz proze „Kratka istorija jednog dugog putovanja“, za koju je nagrađena austrijskom književnom nagradom. 
Glumci bečkog Narodnog pozorišta u scenskom čitanju izveli su odlomak iz „Velikog fajronta“ Emilije Andrejević i delove iz drame „Pomorandžina kora“ Maje Pelević. 

Povezana vest:  Zoran Hristić i Mimo Kutikio dobitnici Nagrade za životno delo Mali princ Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici