Pablo Picasso 'Na Azurnoj obali' - vikend aktivnosti 

Vikend aktivnosti na izložbi PABLO PICASSO “Na Azurnoj obali“
 
Izložba velikog španskog umetnika Pabla Pikasa, pod nazivom „Na Azurnoj obali“, koja već tri nedelje traje u prostoru zgrade „Beko“ fabrike u Bulevaru vojvode Bojovića 6-8 (nastavak Dušanove ulice, preko puta Zoološkog vrta), od prošlog vikenda okuplja veliki broj zainteresovanih za radionice keramike.
Ustanova kulture Parobrod u saradnji sa organizatorima izložbe, svim posetiocima omogućava  besplatnu radionicu upotrebne i unikatne keramike. Radionica je koncipirana tako da je mogu pohađati polaznici svih starosnih doba, bez obzira na to da li imaju prethodno iskustvo u bavljenju ovom tehnikom.  Ovog vikenda zbog velikog interesovanja bile su organizovane čak tri grupe, a prvi krug za prijavljivanje je zatvoren. Prijavljivanje za drugi krug počinje 17.marta.
Program vode diplomirani keramičari unikatne keramike, Miona Stefanovic i Tamara Papestijevic. Po završetku izložbe ‘’Na Azurnoj obali’’, radovi će biti predstavljeni na grupnoj izlozbi u prostorijama ustanove kulture Parobrod, u ulici Kapetan Mišinoj 6a.
Ove nedelje brojne posetioce izložbe oduševila je i grupa dece iz umetničke školice ‘’Mali Mon Martr’’ iz Beograda, koji su više od tri sata crtali predmete sa izložbe.
Izuzetnu posetu izložba ima i u danima kada su organizovana stručna vođenja kustosa Jelene Kanački Tanasković i to sredom i subotom od 12h, 13h, 17h i 18h.
Izložba “Na Azurnoj obali“ će trajati do 15. aprila 2012. godine i predstavlja retko viđene radove od keramike, predmeta od srebra i zlata, ali i plakate, koji su promovisali upravo izložbe ovih dela primenjene umetnosti, koje je Pikaso stvarao baš na Azurnoj obali, u gradiću Valori.
Generalni pokrovitelj  izložbe je Reiffeisen banka, a izložbu su podržale i kulturne institucije: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Institut Servantes i  UK Parobrod, kao i Privredna komora Srbije
Cena karte u redovnoj prodaji iznosi 450 RSD , a za grupne posete, penzionere, studente i đake, cena karte s popustom je 350 RSD.
Sve potrebne informacije mogu se dobiti putem sajta: www.picasso.rs i Facebook stranice: Pablo Picasso – “Na Azurnoj obali”, preko koje se najbržima svakog ponedeljka dele besplatne ulaznice i pokloni.

 

Povezana vest:  Najprevođeniji savremeni argentinski pisac gost Novog Sada i Beograda