Zombi

Roman „Zombi“ Džojs Kerol Outs – jeziva priča o ubici
 
Izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ objavila je možda najjeziviji roman čuvene američke književnice Džojs Kerol Outs – „Zombi“.
U ovom romanu iz 1995. godine, Džojs Kerol Outs bavi se umom serijskog ubice i cela knjiga je zasnovana na životu Džefrija Damera – serijskog ubice i silovatelja koji je ubio 17 muškaraca i dece tokom 1978-1991.
„Zombi“ je bolna, teška i mučna priča o homoseksualnom serijskom ubici koji pokušava da pretvori odabrane muškarce u njemu odane zombije koji će mu ispunjavati svaku želju.
Književnica u romanu, koji je dobio nagradu Brem Stoker za najbolji roman 1996. godine, istražuje i pokazuje um poremećenog Kventina i njegov odnos sa ocem.
Džojs Kerol Outs (1938) jedna je od najvećih američkih živih pisaca. Prvu knjigu objavila je 1963. godine. Autorka je više od 50 romana, kao i brojnih kratkih priča i zbirki poezije.
Dobitnica je Nacionalne književne nagrade i nagrade Pen. Bila je nominovana za Pulicera, a prema mišljenju mnogih zaslužuje i Nobelovu nagradu za književnost.
Profesorka je društvenih nauka na Univerzitetu Prinston. U Srbiji su objavljene njene knjige „Zveri“, „Lepotica“, „Silovanje – jedna ljubavna priča“, „Crna voda

 

Povezana vest:  Brodvej spreman za večerašnju dodelu Toni nagrada