London-Calling-Plakat
Britanski humor uživo u Beogradu
 
Ljubitelji stand up komedije u Srbiji, 18. aprila u 20.00 sati u Velikoj Sali Doma omladine Beograda, imaće ekskluzivnu priliku da se uživo zabave uz čuveni britanski humor. Srpski klub komedije Standup.rs u saradnji sa London Calling Comedy Club-om organizuje prvo gostovanje stand up komičara iz Velike Britanije – zemlje sa čijeg tla je potekla ova vrsta komedije.
“London Calling Comedy Club” je međunarodni projekat koji je osmislio hrvatski novinar i komičar sa londonskom adresom Nino Bantić, u želji da engleski humor približi publici ovog regiona.
Domaćoj publici predstaviće se troje mladih i talentovanih komičara iz organizacije London Calling”: Dana Aleksander (Dana Alexander), Nil Mekfarlajn (Neil McFarlane) i Havijer Harkvin (Javier Jarquin).
Dana Aleksander postala je najpre zvezda kanadske komedije, da bi pre nepunih godinu dana spakovala kofere i doselila se u Veliku Britaniju. Zahvaljujući “pametnom i neustrašivom” humoru, kako je okarakterisan njen komičarski stil, Dana sa velikim uspehom zabavlja britansku publiku. Teme za stand up nalazi u svom raznovrsnom životnom iskustvu, prijateljstvima i zabavnom jamajčanskom poreklu.
Nil MekFarlajn započeo je karijeru stand up komičara u rodnoj Škotskoj pre čitavih deset godina, a još uvek redovno nastupa u komedi klubovima u Glazgovu i Edinburgu. Danas živi i radi u Londonu, nastupajući uzduž i popreko britanskih ostrva. Nije zaboravio na svoje korene, pa neretko ume publiku da uputi u sve čari nošenja škotskog “kilta” (suknje koju tradicionalno nose muškarci) i ispriča anegdote iz porodičnog života.
Havijeru Harkvinu pripala je uloga voditelja programa “London Calling” večeri u Beogradu. Iza sebe ima veliki broj uspešnih nastupa u najpoznatijim klubovima stand up komedije u Engleskoj, na Novom Zelandu i u Australiji, a sada će svojim nastupima u Hrvatskoj i Sloveniji dodati i prvo gostovanje u Srbiji. Učestvovao u je u tv humorističkim programima, kao i na poznatom svetskom festivalu stand up komedije u Edinburgu.
Ulaznice, po ceni od 400 dinara nalaze se u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda.

 

Povezana vest:  Upoznajte pravog Foresta Gampa