Sandra_s

URBAN FOREST – SRBIJA od 24. do 31. maj, KC Grad

”Urban Forest” je projekat japansko/svedske dizajnerke Yoko Andresson Yamano. Projekat se konceptualno vezuje za pitanja protivrečnosti u savremenom drustvu, a udružuje individualne kreatore iz različitih umetničkih oblasti, zanatlije, dizajnere, umetnike itd. Već sama tema ”urbana šuma” u svom nazivu ukazuje na suprotnosti što je i produktivan entitet ove grupe obrazujući širok prostor za primenu različitih ideja, vizija, izraza i eksperimenta. Unutar jednog zadatog rama članovi pronalaze svoje individualne staze i privatne procese u cilju formiranja celokupne vizije.

Povezana vest:  Drezdenska filharmonija 12. aprila u Sava centru

Grupa je promenljiva, uzima novi oblik za svaku novu izložbu, kao sto i svaka izlozba ima svoju posebnu temu. ”Urban Forest” je do sada izlagao projekte:

”Living” na Design East 00, Osaka 2009

”Pattern” na Designtide, Tokyo, 2009

”Gift” u Gallery Claska, Tokyo, u DE gallery, Osaka, 2010 i u ”The Black Box”, Stockholm 2011

Povezana vest:  Koncerti mladih talenata u Gvarnerijusu

”Urban Forest – Srbija” je novi i po konceptu jedinstven projekat za ”Urban Forest”. Ideja projekta je da udruži kreativne snage različitih umetničkih oblasti, iz različitih kultura, sa razilicitim profesionalnim iskustvom oko teme tekstilnih zanata i tradicije u Srbiji. Profesionalni dizajneri i umetnici udružili su se u projektu istraživanja, oblikovanja, redizajna i ekspirementa u tradicionalnim tehnikama vezanim za stare tekstilne zanate u Srbiji i u saradnji sa zanatlijama u Srbiji. ”Urban Forest” se kroz ovaj projekat po prvi put bavi zanatskim stvaralastvom i tradicijom jednog podneblja kao polaznim elementom u procesu. U projektu se saradjuje sa veziljama organizacije ”Zdravo da ste” iz Srbije.

Povezana vest:  Velika osmomartovska akcija Evro Booka i „Mog kioska“

Tema projekta je ”Putovanje”. Učestvuju:
Yoko Andersson Yamano (Japan/Švedska)
Sandra Praun (Švedska)
Aleksandra Stratimirović (Srbija/Švedska) Teruhiro Yanagihara (Japan) David Glaettli (Švajcarska)

Izložba je otvorena do 31. maja