ubistvo u otmenoj cetvrti

„Ubistvo u otmenoj četvrti“, simpatičan krimi-ljubić
 
Ljubitelji Kej Skarpete i Bridžit Džons uživaće u mladoj specijalizantkinji sudske medicine Aliče Alevi, glavnoj junakinji simpatičnog romana „Ubistvo u otmenoj četvrti“ Alesije Gacole, u izdanju „Evrođuntija“.
Švrljajući po prodavnicama u potrazi za savršenom haljinom za jednu zabavu, Aliče sreće prelepu devojku. Sledeće noći ta devojka je leš na mestu zločina na kome Aliče radi.
Aliče oseća da čitav slučaj nije toliko jednostavan koliko se čini i naoružana tvrdoglavošću, ali i šestim čulom ona kreće u potragu za odgovorima.
Prvi roman Gacole zabavno je letnje štivo koje se brzo čita, jer ne umara preterano tehničkim objašnjenjima – iako je autorka prilično potkovana na tom polju, a glavni lik rasejane specijalizantkinje koja živi sa Japankom Jukino i koja je zaljubljena u nadređenog Klaudija, izuzetno je simpatičan što doprinosi draži knjige.
Aličin lik, kako je primetio jedan čitalac, u momentima podseća na Temperans Brenan – glavnu junakinju serije „Bouns“, koja je rađena prema romanima Keti Rajhs. Aliča poput Brenanove saoseća sa žrtvama i na njih ne gleda samo sa medicinske tačke gledišta već traga za detaljima pomoću kojih će moći da rekonstruiše njihov život.
Roman o devojci koja svim silama želi da postane sudski veštak i pored protivljenja okruženja je za relativno kratko vreme postao prilično popularan u Italiji kao lagano štivo namenjeno „odmaranju mozga“.
Alesija Gacola rođena je u Mesini 1982. godine. Po zanimanju je lekar, a od 2007. pohađa specijalističke studije sudske medicine.

 

Povezana vest:  „Nežne godine – Razvoj i vaspitanje deteta u prve četiri godine života" od četvrtka u prodaji