beli_dvor_1Dvorski kompleks se ponovo otvara za turističke obilaske u 2010.

Dvorski kompleks se ponovo otvara za turističke obilaske u 2010. godini. Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina imaju zadovoljstvo da pozovu sve zainteresovane građane da posete Dvorski kompleks. Organizacija redovnih tura u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda se tradicionalno nastavlja i to svakog vikenda od 6. aprila do 31. oktobra.
Obilasci Kraljevskog i Belog Dvora organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji Dvorskim kompleksom. U turi se obilaze velelepna zdanja Kraljevskog i Belog Dvora, kao i Dvorska kapela posvećena Svetom Andreji Prvozvanom, zaštitniku Kraljevske Porodice.
Svake subote i nedelje od 6. aprila do 31. oktobra u dva redovna termina, od 11 i od 14 časova, Dvorski kompleks će biti otvoren za javnost. Takođe postoji mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Ulaznica uključuje organizivan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića. Postoji mogućnost organizovanja vanrednih obilazaka uz prethodnu najavu Kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II na 011 306 4014 ili [email protected]

Povezana vest:  Neverovatna akcija Vulkan izdavaštva, 3 knjige za 987 dinara