nemanja vajs levo i djaci i predstavnci skole Dositej Obradovic sa nagradomBK Novi Sad darovao bicikl đacima OŠ „Dostiej Obradović“ u Novom Sadu 

Biciklistički klub „Novi Sad“dodelio je, na prigodnoj svečanosti, bicikl predstavnicma Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Novom Sadu, kao nagradu za najveći odziv na prošlogodišnjim trkama „Školske lige Novog Sada“. 
Bicikl će se koristiti na časovima tehničkog obrazovanja, pri obuci učenika o saobraćajnim propisima, ali i kao dodatni bicikl za „Školsku ligu“ koji mogu da koriste učenici koji nemaju svoj bicikl.  
Akcenat ovogodišnjih akcija „Biciklizam u školama“ i „Školska liga Novog Sada“ je upravo na bezbednosti najmlađih sugrađana u saobraćaju. Bicikli koji je poklonjen učenicima Osnovne škole „Dositej Obradović“ u potpunosti siguran za gradsku vožnju, ima dobre kočnice i svetlosnu signalizaciju.
Biciklistički klub „Novi Sad“ i mesna zajednica „Omladinski pokret“ i ove godine organizuju trke za đake osnovnih škola. Trke će se održavati 27. marta, 3. aprila i 10. aprila u parku kod Železničke stanice u Ulici Jaše Tomića. Start svih trka zakazan je za 11 časova, ali bi deca trebala da dođu u park već oko 10 časova, kako bi uzeli startne brojeve i kacige (u koliko nemaju svoju), provozali probni krug i upoznali se sa stazom. 
– I ove godine, pre „Školske lige Novog Sada“ organizovali smo predavnja u novosadskim školama o bezbednoj vožnji bicikla u gradskom saobraćaju, ali i o vrstama bicikala i disciplinama u biciklističkom sportu – istakao je predsednik kluba Novi Sad Nemanja Vajs. – Veliku pomoć u našoj akciji pružio nam je Parking servis iz Novog Sada koji je pokrovitelj „Školske lige“. Treća trka računaće se i za školsko Prvenstvo Novog Sada u biciklizmu.

Povezana vest:  TRKA KROZ SRBIJU 2013, Stević drugi u Kladovu