bajka nad bajkamaOd autora „Slovenske mitologije“ stiže „Bajka nad bajkama“

„Bajka nad bajkama, Senka u tami“, prvi deo zamišljene avanturističko-fantastične trilogije, u izdanju Lagune, nastale na predlošku motiva iz slovenske mitologije autora Nenada Gajića, od srede, 14. avgusta, naći će se u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.
Grupa dece i mladih ljudi kreće u avanturu, i na svom putu sreće zadivljujuće junake i predele. Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda. Slepa devojčica, megdandžija, čobanin i hromi lopov, u trci za gole živote, probijaće se kroz živopisni svet mitskih bića i zaboravljenih gradova, dok njihovim koracima kao da upravljaju drevni slovenski bogovi. Jesu li junaci tek marionete mlade i zavodljive veštice, vođene sopstvenim skrivenim motivima, ili u pozadini svega zaista vrebaju užasne mračne sile iz neizmerne dubine vremena?
Nenad Gajić (1974) autor je bestselera „Slovenska mitologija“, sveobuhvatne ilustrovane knjige enciklopedijskog tipa koja je objavljena u izdanju Lagune 2011. godine. Pisanje smatra svojom istinskom profesijom i životnim putem, a nauku omiljenim hobijem. Uz krevet drži spakovan kofer i uvek je spreman da pođe na put po svetu u potrazi za novim saznanjima i inspiracijom.

Povezana vest:  Klasik svetske književnosti - "Nortengerska opatija" Džejn Ostin u prodaji