Zuta kabanica

Novi roman Đorđa Bajića u knjižarama

Izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ upravo je objavila triler „Žuta kabanica“ Đorđa Bajića koji, kako navodi izdavač, neće ostaviti ravnodušnim poklonike savremene proze i kvalitetnih kriminalističkih romana.
Roman „Žuta kabanica“ govori o mračnim porivima sakrivenim duboko u nama, o strasti, mržnji i osveti. „Žuta kabanica“ je dokaz da i domaći autori mogu sa uspehom da se okušaju u ovom popularnom žanru i da stvore uzbudljivo i višeslojno delo koje se čita u jednom dahu.
Kako se navodi u kratkom opisu radnje, u Beogradu se dogodilo još jedno ubistvo, ko zna koje u crnoj seriji. Vest o ubistvu Milana Milutinovića prošla je gotovo nezapaženo – popunila je jednu desetinu stranice u dnevnim novinama i zatim se utopila u moru sličnih tragedija koje svakodnevno potresaju glavni grad i Srbiju. Policija smatra da je mladić žrtva pljačke koja je pošla po zlu, ali advokat Boris Nastasijević misli drugačije…
Pola godine ranije, Borisova supruga Mirjana nastradala je pod nerazjašnjenim okolnostima u istoj zgradi u kojoj je stan iznajmljivao Milutinović. Policija je zaključila da je njena smrt bila nesrećni slučaj, ali oni koji su je voleli, ne mogu da se smire, ne mogu da zaborave. Boris nagovara Mirjaninu sestru, Dafinu Lazarević, da iznajmi stan u zgradi i započine vlastitu istragu. Koji stanar je najsumnjiviji?
Spisak mogućih krivaca je dugačak, a nemilosrdni ubica neće sedeti skrštenih ruku i čekati da Dafina pohvata sve konce misterije. Pre nego što se sazna prava istina o smrtima Milana Milutinovića i Mirjane Nastasijević – pod svetlima velegrada biće ugašeni još mnogi životi.

Povezana vest:  Ringturm u Beču ukrašen delom srpskog umetnika