Metropoliten opera sezona 2013-2014

Nova sezona opera i baleta samo u Cineplexxu

Po drugi put u Srbiji, samo u bioskopu „Cineplexx Delta City“, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate nefilmske sadržaje u izvođenju ansambala prestižnih svetskih teatara. Od oktobra do maja meseca posetioci Cineplexxa u Beogradu će moći ekskluzivno da uživaju u uživo prenosima opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoj teatra.
Sezonu prenošenja ovih nefilmskih sadržaja u bioskopu „Cineplexx Delta City“ otvara 05. oktobra od 19h opera „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog u produkciji priznate engleske rediteljke Debore Vorner, kojom će dirigovati Valeri Gergijev. Ana Netrebko treći put uzastopno otvara sezonu u Metropolitenu i prvi put u Metu igra Tatjanu, naivnu heroinu iz Puškinovog klasičnog romana.
U okviru sezone 2013/2014. u Metropolitenu, posetioci Cineplexxa imaće priliku da pogledaju i ostale poznate naslove:
NOS, Dmitrij Dmitrijevič Šoštakovič, 26. oktobar 2013.
TOSKA, Đakomo Pućini, 09. novembar 2013.
FALSTAF, Đuzepe Verdi, 14. decembar 2013.
RUSALKA, Antonin Dvoržak, 08. februar 2013.
KNEZ IGOR, Aleksander Porfirjevič Borodin, 01. mart 2014.
VERTER, Žil Masne, 15. mart 2014.
BOEMI, Džakomo Pućini, 05. april 2014.
TAKO ČINE SVE, Volfgang Amadeus Mocart, 26. april 2014.
PEPELJUGA, Đoakino Antonio Rosini, 10. maj 2014.

Povezana vest:  Međunаrodno bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI (15. maj - 15. jun 2012, Pančevo), raspisan je konkurs za decu umetnike

Prvi balet koji će se uživo iz Boljšoja prenositi u bioskopu „Cineplexx“ u Beogradu je „Spartak“, po koreografiji čuvenog Jurija Grigoroviča, a na programu je 20. oktobra od 17h. Ljubitelji klasičog plesa će tokom ove sezone u bioskopu imati priliku da pogledaju i balete „Uspavana lepotica“, „Gusar“, „Dragulji“ i „Izgubljene iluzije“.
„Prenosi opera i baleta su posebno snimani za bioskopska platna u visokoj rezoluciji sa više kamera, uz visok kvalitet zvuka i tako pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost sa izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scene najeminentnijih pozorišnih kuća na svetu“, izjavila je Aleksandra Garić iz bioskopa Cineplexx.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom 3 ili više karata za prikazivanje opera ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara, dok se po istoj ceni mogu kupiti karte za balet, ukoliko se odlučite da propratite sezonu 2013/2014 Bošljoj teatra u celosti.

Povezana vest:  Nova verzija Sterijinih "Rodoljubaca" u Narodnom pozorištu