Nos  2Direktan prenos opere „Nos“ 26.oktobra u Cineplexxu

Opera „Nos“ čuvenog Dmitrija Dmirijeviča Šoštakovića, 26. oktobra od 19h biće prikazana u bioskopu Cineplexx Delta City. Savremena produkcija Vilijama Kentridža šokantnog Šoštakovičevog dela, opere o ruskom činovniku i njegovom odbeglom nosu će biti direktno prenošena u visokoj rezoluciji iz Metropoliten operske kuće.
Glavnu ulogu Kovaljova, nesrećnog birokrate koji se budi jednog jutra sa saznajem da je njegov nos pobegao tumači Paulo Sot (Paulo Szot), dobitnik Toni nagrade za operu South Pacific. Andrej Popov je preteći policijski inspektor, dok Aleksandar Luis debituje u ulozi putujućeg Kovaljovog nosa. Pavel Smelkov diriguje operom koja je naišla na fenomenalne kritike i rasprodat Metropoliten 2010. godine.
U nastavku operske sezone, do kraja godine ljubitelje klasike u bioskopu „Cineplexx Delta City“ očekuje opera „Toska“ Đakoma Pućinija, koja će biti prikazana u 09. novembra, dok je za 14.decembar zakazan direktan prenos Verdijevog „Falstafa“.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 3 ili više u opera u sezoni 2013/2014 ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara.

Povezana vest:  Priznanja u kulturi za Diklića, Odžaklijevsku, Kostjukova...