valentinino-poslednje-putovanje-santa-montefjore„Valentinino poslednje putovanje“ Sante Montefjore

Izdavačka kuća „Evrođunti“ privukla je pažnju čitalaca istorijskih romana odličnim delima Sajmona Sibaga Montefjorea (Jerusalim, Jedne zimske noći…) a sada je ženskoj čitalačkoj publici ponudila novi roman njegove bolje polovine, Sante Montefjore „Valentinino poslednje putovanje“.
Za razliku od supruga koji se bavi istorijom, Sante Montefjore piše ljubavne romane, drame i sve što potpada pod „žensko pismo“ a „Evrođunti“ je do sada objavio više njenih romana – „Drvo izgubljenih ljubavnika“, „Magična kutijica ljubavi“, „Francuski baštovan“, „Savršena sreća“ i „More izgubljene ljubavi“.
Montefjore kaže da je za „Valentinino poslednje putovanje“ imala pomoć i podršku supruga u smišljanju zapleta koji je sledeći: Prelepa ali nesrećna Alba živi na brodu na Temzi gde uživa u dokolici menjajući ljubavnike.
Kada pronađe portret pokojne majke Valentine, koja je umrla kada je ona bila beba, Alba odlučuje da ode u Italiju u majčin rodni Amalfi i sazna istoriju o svojoj prošlosti.
Tamo otkriva misteriozne priče o izdajama, ubistvima i dekadenciji. O partizanima i nacistima, lokalnim seljanima i plemićima ali i tajanstvenu stranu svoje prirode.
„Valentinino poslednje putovanje“ na tragu je romana Džoane Haris sa mirisima, bojama, zvucima, ukusima južne Italije, misterioznim događajima iz prošlosti i neobičnim i neuhvatljivim ženskim likovima.

Povezana vest:  Roman „Nostradamus“ u prodaji