VELIKI-RAT„Veliki rat“ najprodavanija knjiga u 2013.
 
Prema najpouzdanijem sastavljanju mesečnih lista bestselera koje donosi prva srpska internet knjižara „Knjizara.com“ sačinjena je i lista 20 najprodavanijih knjiga u 2013. godini i „pobednik“ je roman Aleksandra Gatalice „Veliki rat“ koji je osvojio i NINovu i „Mešinu nagradu“ u prošloj godini.
Prema rečima osnivačva i vlasnika „Knjizare. com“ Aleksandra Drakulića, oni svoje liste prave na osnovu podataka koje im dostavljaju najveće knjižare u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici, Šapcu, Zaječaru, Jagodini, Podgorici i Herceg Novom.
Najprodavanije knjige ocenjene su sa 20 poena, dok su knjige na svakom sledećem mestu dobijale poen manje.
Gatalici je pošlo za rukom da sa „prestola“ naprodavanijeg autora skine Haleda Hoseinija koji, inače, figurira sa svoja tri romana na našim listama bestselera već više od šest godina. Međutim, i u 2013. je sa najnovijim romanom „A planine ođeknuse“ zauzeo drugo mesto.
Zanimljivo je da je treće mesto pripalo jednom publicističkom delu „Sivi vuk“, dvojice britanskih novinara Dzerarda Vilijamsa i Sajmona Danstena o navodnom bekstvu Hitlera iz Berlina i njegovom životu u Latinskoj Americi.
Dokaz da medijska halabuka nije uvek potrebna da bi se knjiga odlično prodavala je uspeh romana Marije Jovanović „Zvuci iz podmornice“ koji se našao na četvrtom mestu. Sve prethodne knjige ove spisateljice koja se nikada nije „vezala“ za nekog izdavača već ih je sama izdavala bile su neverovatno popularne i čitaoci je nisu zaboravili ni posle nekoliko godina pauze.
Na petom mestu je novi roman Gijoma Musoa „Devojka od papira“ koji takođe hara bestseler listama sa svakom novom knjigom, a na šestom je „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ Robina Šarme koji je popularan kod naših čitalaca jednu celu deceniju.
Nova knjiga Vanje Bulića „Jovanovo zaveštanje,“ se pozicionirala na solidno sedmo mesto, a sledi „Rukopis otkriven u Akri“ nezaobilaznog Paula Koelja. Na devetom je „Inferno“ Dena Brauna dok je globalni erotski fenomen u 2012. „Pedeset nijansi – siva“ , E. L. Dzejms jedva ušao na listu deset najtraženijih knjiga zauzevši poslednje mesto.
Povezana vest:  Neverovatni popusti na sajtu www.vulkani.rs