Dragulji 2„DRAGULJI“ BOLJŠOJ TEATRA 19.JANUARA U CINEPLEXXU

Direktan prenos baleta „Dragulji“ koreografa Žorža Balanšina zakazan je za nedelju, 19. januar od 16h u bioskopu Cineplexx Delta City u okviru sezone 2013/2014 Boljšoj teatra.
Inspirisan poznatim prodavnicama nakita u njujorškoj 5. aveniji, ovaj triptih predstavlja posvetu ženama i gradovima Parizu, Njujorku i Petrogradu.
Koreografija baleta „Dragulji“ je nastala 1967. godine u Njujorku. Svojom kostimografijom nalik dragom kamenju balet odaje počast trima gradovima i trima plesnim školama koji su oblikovali gracioznost, estetiku i stil koreografa Žorža Balanšina. Smaragdi se tako smatraju poetskim odavanjem počasti francuskoj romantičnoj školi, Rubini američkoj tradiciji brodvejskih mjuzikla, a Dijamanti virtuoznosti klasičnih ruskih plesača.
Balet „Dragulji“ traje 150 minuta, koreografiju potpisuje Žorž Balanšin, dok su za muziku Gabrijel Fore, Igor Stravinski i Petar Ilijič Čajkovski.
Karte za sezonu 2013/2014 Boljšoj teatra su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Ukoliko se odlučite da propratite sezonu 2013/2014 Bošljoj teatra u celosti, pojedinačna cena ulaznice je 950 dinara.

Povezana vest:  Balet „Krcko Oraščić“ kakav do sada niste videli