dragulji-lagune-1Još tri naslova iz edicije „Dragulji Lagune“ u prodaji od 28. marta

U ediciji „Dragulji Lagune“ predstavljamo vam naših petnaest najčitanijih, najvoljenijih i najpoznatijih romana, sada u novom, dorađenom i luksuznijem izdanju.
Od petka, 28. marta, u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u prodaji će se naći specijalna izdanja knjiga „Crveni šator“ Anite Dajamant, „Lovac na zmajeve“ Haleda Hoseinija i „Zakon ćutanja“ Maria Puza.

CRVENI ŠATOR, Anita Dajamant

„Crveni šator“ nije prevod „Knjige Postanja“ već fikcija. Viđenje i fokus romana – na i oko ženskih likova – razlikuje se od biblijskog u kom su ženama dodeljene uglavnom sporedne uloge, često i bez izgovorenih rečenica. Dajući Dini glas i obezbeđujući podlogu i sadržaj šturim biblijskim opisima, roman Anite Dajamant predstavlja radikalan pomak u odnosu na istorijski tekst.
Dirljiva priča „Crvenog šatora“ otkriva zaboravljeni svet čudesnih rađanja, robova, zanatlija, kućnih bogova i sestrinskih tajni.

Povezana vest:  FORUM TEATAR u DOB-u: "PRIČE IZ DUŠE" Udruženja korisnika psihijatrijskih usluga

LOVAC NA ZMAJEVE, Haled Hoseini

Ovaj nesvakidašnji, snažan roman o potrebi za iskupljenjem, svirepoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja prašta već je postao svojevrstan književni klasik.
Amir, mladi i bogati pripovedač, koji sazreva u poslednjim mirnim danima svoje otadžbine, pre revolucije i upada ruske vojske, sin pesnikinje i ambicioznog oca lekara, sklopio je u detinjstvu prijateljstvo sa Hasanom, sinom sluge svoga oca. Svi mu zameraju što se druži sa nekim ko mu nije ravan, dok se Amir bori sa svojim osećanjima prema hladnom ocu i odanom drugu. A onda će se dogoditi izdaja koja će svima promeniti živote.
2007. je snimljen film po ovom romanu. Knjiga godine po izboru „San Francisko kronikla“ i Američkog udruženja biblioteka. Više od 100 nedelja na top-listi „Njujork tajmsa“.

Povezana vest:  Srpski fudbal kroz Mundijal

ZAKON ĆUTANJA, Mario Puzo

Bestseler autora „Kuma“ i „Sicilijanca“ o mafiji, poslednji koji je napisao. „Zakon ćutanja“ ima sve elemente dobrog krimi-romana o mafiji: uspon na vlast mladog lidera mafije, nasilje, romantiku, intrigu, izdaju, zanimljive likove i, pre svega, striktno poštovanje sicilijanskog kodeksa časti.
Za decu dona Rejmondea Aprilea on je bio odani član porodice, usvojeni ‘nećak’ njihovog oca. Za FBI on je bio čovek koji bi radije jahao svoje konje nego što bi se bavio poslovima mafije. Niko nije znao zašto je Aprile, poslednji veliki američki don, usvojio Astorea Vajolu pre mnogo godina na Siciliji; niko nije ni naslućivao koliko ga je pažljivo obučavao… i kako je, dok su donova deca gradila poštovanja dostojne karijere u Americi, Astore Vajola čekao na svoj trenutak.
Sve knjige iz edicije „Dragulji Lagune“ su: „Samarkand“ Amina Malufa, „Crveni šator“ Anite Dajamant, „Zakon ćutanja“ Marija Puza, „Čovek i dečak“ Tonija Parsonsa, „Devojka sa bisernom minđušom“ Trejsi Ševalije, „Biblija otrovne masline“ Barbare Kingsolver, „Kada si otišao“ Megi O’Farel, „Nikom ni reči“ Harlana Kobena, „Ognjena kapija“ Stivena Persfilda, „Carica“ Šan Sa, „Lovac na zmajeve“ Haleda Hoseinija, „Avanture nevaljale devojčice“ Marija Vargasa Ljose, „Koliba“ Vilijema Pola Janga, „Ringišpil“ Jelene Bačić Alimpić i „Sedam Sunaca i Sedam Luna“ Žozea Saramaga.

Povezana vest:  Tribina o romanu „Smrt u Pont Avenu“ 13. januara u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC