Koncert mladih muzicara iz Fukusime i Srbije1MLADI MUZIČARI IZ FUKUŠIME U POSETI SRBIJI

Mladi muzičari iz japanskog grada Fukušime, zajedno sa kolegama muzičkih škola iz Srbije, održali su humanitarni koncert pod nazivom „Tako daleko a tako blizu“ u Domu sindikata. Prihod od koncerta na kojem su izvedene japanske i srpske kompozicije biće iskorišćen za nabavku muzičkih instrumenata za najtalentovaniju decu muzičkih škola u gradovima u kojima će takođe biti održani koncerti.
Koncerte japanskih i mladih srpskih muzičara organizuju Rotari klub Čukarica i Udruženje „Uvek sa decom“, uz podršku Hemofarm Fondacije.
„Hemofarm Fondacije strateški deluje sa ciljem unapređenja kvaliteta života svih članova zajednice. Misiju ostvarujemo kroz inicijativu i pomoć brojnim projektima u raznim oblastima, sa akcentom na humanitarne aktivnosti i podršku afirmaciji pozitivnih društvenih trendova kao što su kultura, obrazovanje i mladi i talenti. Drago mi je što je,podrškom ovo značajnoj aktivnosti mladih muzičara, naša Fondacija doprinela širenju multikulturalnosti i različitosti, kao i osnaživanju veza između Srbije i Japana“ izjavila je Snežana Radočaj, direktorka Hemofarm Fondacije.
Gosti iz Japana će sa svojim vršnjacima iz muzičkih škola iz Srbije takođe održati humanitarne koncerte u Pančevu, Subotici i Kikindi. Goste iz Japana predvodi prof. Icuko Teruoka, istaknuti humanista koja je u svom dugogodišnjem radu više puta organizovala veliki broj humanitarnih akcija za pomoć najugroženijim građanima Srbije, najčešće deci. Predsednik Republike Srbije, g. Tomislav Nikolić, potpisao je ukaz o odlikovanju profesorke Icuko Teruoke zlatnom medaljom na Dan državnosti Republike Srbije, zbog izuzetnih zasluga u oblasti humanitarnih delatnosti. Orden je uručio dr Oliver Antić, predsednik Komisije za odlikovanja.

Povezana vest:  Sjajan roman za tinejdžere - "Neću da mislim na Prag" Sonje Ćirić