Les Tziganes Ivanovitch 1
Đelem, đelem: Rasprodat parter za večerašnji koncert u Sava centru, otvoren balkon
 
Karte za parter za večerašnji koncert romske muzike simboličnog naziva „Đelem, đelem“ koji se održava večeras u Sava centru od 20.30 su rasprodate. Zbog velikog interesovanja publike u prodaju su puštene ulaznice za balkon.
Kategorije ulaznica su iste kao i u parteru i cene su 1500, 1800, 2200, 2500 dinara.
Večerašnji koncert čuvenih izvođača ruske ciganske muzike „Cigana Ivanovića“ je jedinstvena prilika da ih domaća publika ponovo čuje posle 30 godina. „Cigani Ivanovići“ su nastupili u Beogradu davne 1984. godine.
Pored „Cigana Ivanovića“ u Sava centru će nastupiti i zvezde sa naših prostora – grupe „Ođila“ i „Amaro Del“.
Muzički deo programa će pratiti i izložba fotografija Tijane Pakić-Feterman koja obuhvata serije portreta devojaka i devojčica iz romskih naselja u Beogradu i okolini. Izgled i poze na ovim radovima direktno asociraju na fotografije iz modnih časopisa i autorka u prvi plan ističe magičnu prirodnu lepotu devojaka nasuprot modne fotografije koja se smarta nekom vrstom elitizma ograničenog samo na izabrane.
Simboličan naziv koncerta „Đelem, Đelem“ izabran je po najpoznatijoj romskoj pesmi i međunarodnoj himni romskog naroda. Tekst ove čuvene pesme napisao je otac Cigana Ivanovića (Petra i Slobodana), Žarko Jovanović, poznat i po umetničkom imenu Jagdino koje u prevodu znači „vatreni“.
Koncert je upriličen kao jedan od načina proslave Svetskog dana Roma koji se obeležava od 1971. godine.
Povezana vest:  Supa Dupa Fly jubilej