dubioza arenaDubioza, Goblini, Ateisti, Brkovi i Ničim izazvan na Arsenal festu

Balkan-ska-pank-dab Dubioza kolektiv, pank-rokeri Goblini i Atheist Rap, turbo-pank-folkeri Brkovi i pop senzacija Ničim izazvan nastupiće na Arsenal fest, koji će biti održan 26, 27. i 28. juna u Kragujevcu.
Prve večeri Arsenal festa 26. juna na Main Stage-u, uz nemačkog rege muzičara Gentlemana, nastupiće
bosanskohercegovački Dubioza kolektiv, trenutno jedan od najznačajnijih bendova regiona koji je nedavno održao veliki beogradski koncert pred 12.000 posetilaca u Kombank areni.
„Arsenal je jedan od retkih velikih festivala koji do sada Atheist Rap nisu ‘overili’! Prija nam što je 27. jun, kada je predviđen naš nastup slobodan dan na Svetskom prvenstvu u fudbalu, tako da ćemo i mi i publika moći te večeri da se fokusiramo na Arsenal“, kaže frontmen Doktor Pop.
Ateisti koji trenutno turnejom obeležavaju 25 godina karijere krcate hitovima kakvi su „Wartburg limuzina“, „Godina kulture“, „Ljubav“… nedavno su se oglasili singl/spotom „Drugo pakovanje“ kojim najavljuju novi album za kraj godine, a na Arsenal dolaze prvi put i to kao nosioci programa Garden Stage-a druge večeri Arsenala.
Iste večeri 27. juna na Main Stage-u, pre Vlatka Stefanovskog i Gibonnija, nastupiće Ničim izazvan, bend koji se sa hitovima „O tebi“, „Glas“, „Tužne devojke“, „San“ i „Trideset“ i eklektičnim pop pristupom nametnuo kao jedno od najprijatnijih iznenađenja srpske i regionalne scene poslednjih godina.
„Neće nam biti ni najmanje teško da Vlatku i Džiboniju zagrejemo pojačala. Izlišno je pričati koliko nam prija to društvo – biće velika čast, veliko uživanje i velika odgovornost da delimo binu sa takvim imenima. Čekamo još uvek da nam kažu: ‘Dobrodošli, bili ste gosti skrivene kamere TV Kragujevac’.:)“, poručuju Ničim izazvan.
Goblini sviraju na Main Stage-u treće večeri 28. juna. Šabački bend je ovih dana sa aktuelnog CD albuma „Roba s greškom“ objavio spot „Jedan na jedan“ u kome su iskorišćeni snimci sa nedavnog spektakularnog koncerta pred 4.000 posetilaca u punoj beogradskoj Hali sportova.
„Svima nam je još uvek u sećanju prošlogodišnji koncert na Arsenalu po kiši, koja možda zaobilazi Kragujevac, ali ne zaobilazi Gobline. Čini mi se da je pljusak samo još više doprineo da atmosfera tokom tih sat vremena bude fenomenalna. Nadamo se da će tako biti i ove godine, s tim što bismo voleli da nas kiša ipak zaobiđe“, kaže frontmen Goblina Branko Golubović-Golub.
Treće večeri 28. juna na Main Stage-u prvi put na Arsenalu sviraće i zagrebački Brkovi – koji će razveseliti publiku sa pregrštom ljubavnih pesama i stihovima tipičnim za turbo folk i zabavnu muziku „Bolje da sam s frendovima pio rujno vino“, „Opasno se drogiram“, „Nisam ja za tebe“, „Kurvno prokleta“, Samac“…
„Zimus smo nastupili u kultnom Domu Omladine Kragujevca i publika je bila divlja, razdragana i sklona nezakonitom ponašanju. Nadam se da je to bila samo uvertira za Arsenal. Ovoga puta molim sve poštovaoce naše izuzetne skupine da nam domaćinski posle koncerta, a može i pre, dostave kacu kiselog kupusa i 1kg duvan čvaraka“, poručuje glavni Brk Shamso 69.

Povezana vest:  Britni Spirs ostaje pod starateljstvom oca i advokata

Promo cena ulaznica do 25. maja:
VIP ulaznice samo za petak 27. jun – 2.000 dinara
Komplet – 1.500 dinara
Ulaznice za prvi dan 26. jun i treći dan 28. jun – 800 dinara
Drugi dan 27. jun – 1.000 dinara

Prodaja ide preko mreže Eventim i Gigstix, kao i:
KRAGUJEVAC – Dom omladine, „Arena Fun Factory“ (Plaza Centar), TIC (Turistički informativni centar) i Info pult (kod Balkana)
ČAČAK – Neven Tours (Eventim)
KRALJEVO – Caffe „Up“
JAGODINA – „TNT Music“,
SMEDEREVSKA PALANKA – Caffe Kralj i Irish club „Dr Watson“,
KRUŠEVAC – Caffe club „Grizzly“
NIŠ – „Music House“
POŽEGA – Caffe „Burence“
UŽICE – Caffe „Vermeer“ i Kuća čaja „ZEN“
ARANDJELOVAC – Caffe Koje Kude
ĆUPRIJA – Caffe Bacardi

Povezana vest:  MTV premijera: Lana Del Rey „National Anthem“

Arsenal fest već nekoliko godina unazad dovodi najznačajnije pop i rok izvođače i najzanimljivije mlade snage iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije u fantastičan prostoru na otvorenom nedaleko od centra Kragujevca – „Knežev arsenal“ (Main Stage) i obližnju „Zastavinu baštu“ (Garden Stage).

PHOTO: ATA Images/Antonio Ahel