Hugh Laurie press foto2Glumci kao muzičari, muzičari kao glumci
 
Beograd će uskoro ugostiti dve poznate ličnosti koje smo navikli da gledamo na velikim i malim ekranima, a koji će se publici predstaviti svojim umećem sviranja bluza – „tabadžija“ Stiven Sigal i Hju Lori, poznatiji kao doktor Haus odžaće koncerte u Sava centru 24. juna odnosno 14. jula.
Britanski glumac Lori koji se proslavio ulogom doktora namćora koji rešava medicinske misterije, „u slobodno vreme“ voli da svira bluz i trenutno se nalazi na turneji na kojoj promoviše album „Didn’t it rain“.
Sigal, nosilac crnog pojasa sedmi dan i aikido majstor, je javnosti poznatiji kao glumac, iako ima dva albuma koje su kritičari pohvalili.
Njegov prvi cd iz 2005. godine „Songs of the Cristal Cave“, na kojem je radio sa čuvenim Stivijem Vonderom, bio je najbolje prodavani bluz album u Evropi, a „Mojo priest“ iz 2006. je proglašen za jedan od najboljih albuma u svetu te godine.
Međutim, to nisu jedini primeri u kojima se prepliću glumačka i muzička profesije.
Mnogi priznati glumci, odnosno muzičari često pokazuju svoj višestruki talenat, pa popularnost iz jedne, prenose u drugu profesiju. A građani Srbije su bili u mogućnosti da vide neke od njih. Beograd su „zapalili“ Dženifer Lopez, Madona, Sting…
Seks simbol šezdesetih godina prošlog veka Merilin Monro glumila je i pevaka, dok se Patrik Svejzi pokazao pođednako uspešnim i kao glumac, plesač i muzičar – čak je i komponovao i pevao jednu od popularnih numera za svoj „Prljavi ples“ (She’s like the wind).
Zvezde i na „stejdžu“ i na platnu su i Britni Spirs, Džoni Dep (koji je nastupio i u Beogradu u SKC-u) , Džastin Timberlejk, Brus Vilis, Ajs Ti, Tim Robins, Rasel Krou…
Domaća scena, takođe, nije izuzetak, pa tako i u filmovima i na bini možemo videti-slušati Žiku Todorovića, Anu Sofrenović, Anicu Dobru, Sergeja Trifunovića, Ivana Jevtovića, Tanju Bošković, Ivana Bosiljčića, Dragana Jovanovića, Minu Lazarević i mnoge druge.
Povezana vest:  Bane Tomašević zvezda spota koji će sve roditelje baciti u razmišljanje