gobliniGoblini sutra u Novom Sadu

Pank-rok bend Goblini u nastavku turneje povodom CD albuma „Roba s greškom“ održaće koncert u ponedeljak 5. maja (21:00) u novosadskom klubu Quarter, gde će im predgrupa biti alternativci Grejt (Grate).
Posle nedavnog trijumfa u ispunjenoj beogradskoj Hali sportova, i uspešnih koncerata ovih dana u Novoj Pazovi i Zrenjaninu, frontmen Goblina Branko Golubović-Golub najavljuje još jedan „eksplozivan pank rok hepening“, odnosno „dobru rokačinu i izuzetno dugačak koncert“ u Novom Sadu.
„Veoma se radujemo predstojećem koncertu pred novosadskom publikom, koja nam je uvek bila odana. Novi Sad je u karijeri Goblina igrao izuzetno važnu ulogu: tu smo prvi put svirali van Šapca, pre punih 20 godina snimali smo svoj prvi album, sarađivali smo i sprijateljili se sa brojnim novosadskim muzičarima…“, kaže Golub.
Ulaznica košta 800 dinara, preko mreža Eventim i Gigstix, kao i na ulazu u Quarter na dan koncerta.
Goblini su pred novosadski koncert nedavno objavili singl/spot „Jedan na jedan“, četvrti sa „Robe s greškom“, a korišćeni su kadrovi snimljeni na velikom koncertu 8. marta u ispunjenoj beogradskoj Hali sportova, gde je bend pred oko 4.000 posetilaca.
Koncert će otvoriti novosadski Grate, koji su višestruko povezani sa Goblinima – Golub je gostovao u njihovom singl/spotu „Revolucija“ sa CD albuma „Volim da hodam“ (2013). Gitarista Grate-a Dragan Alimpijević-Pik producirao je povratnički CD album Goblina „Roba s greškom“(2013), i njihov je tonac na koncertima. Grate su bili predgrupa Goblinima i u Hali sportova.
„Pik, (pevač i gitarista Goran) Beg i ostatak Grate ekipe uvek su bili tu da nam pruže nesebičnu pomoć kad god nam je trebala“, ističe Golub.

Povezana vest:  Italijanski princ soul i džez muzike, Mario Biondi, na čak dva koncerta u Beogradu