tim srbije-ep 2014TEKVONDO
Bez medalja poslednjeg dana EP u Azerbejdžanu

Poslednjeg takmičarskog dana reprezentacija Srbije u tekvondou nije uspela da osvoji medalju, posle srebra Milice Mandić i bronze Ane Bajić, na Evropskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava od 1. do 4. maja u Azerbejdžanu.
Dajana Perišić (do 67 kg) poražena je na startu od Šveđanke Elin Johanson sa 14:6. Ivan Purešević (do 68 kg) je bio bolji od Makedonca Daria Ivanovskog sa 18:1, dok je u drugoj izgubio od Moldavca Vladislava Arventia sa 4:1. Damir Fejzić (do 74 kg), poražen je u borbi za medalju od Francuza Majzeroa Torana sa 4:2. U prvoj borbi je savladao Ukrajinca Oleksandra Levinčuka sa 7:3, a u drugoj Litvanca Viliusa Černiavskisa sa 9:2.
Dragana Gladović (do 53 kg) je, kao i Fejzić, poražena u četvrtfinalu, u vrlo teškom, dramatičnom i kvalitetnom meču sa trofejnom Anom Zaninović iz Hrvatske rezultatom 21:9.
Na startu je savladala Špankinju Seliju Kabreru sa 9:5, pa Tanju Stefanovu iz Bugarske sa 8:1. Ipak, Gladovićeva nije uspela da se domogne odličja.
Dragan Jović, trener seniorskog tima, zadovoljan je postignutim, uveren da je moglo i bolje.
-Osvojene su dve medalje, srebro i bronza kao i na prošlom evropskom šampionatu. Imali smo šestoro boraca koji su došli do četvrtfinala, ali na žalost su izgubili. Poslednjeg dana Dragana i Damir su takođe izgubili borbe za medalje. Možemo biti zadovoljni postignitim ali i dalje mislim da imamo kvalitet za više – istakao je Jović. – Ne bih da komentarišem sudijske odluke koje su bile više nego sramotne kada je naš tim bio u pitanju. Imamo dobru generaciju takmičara i trenera, treba to sinhronizovati i napasti velika takmičenja sa većim ambicijama. Stručni tim koji je bio na evropskom prvenstvu treneri Boris Gorjup, Borisav Krstić, Marin Dujić, moja malenkost, zatim doktrorka Snežana Banković, fizioterapeut Predrag Jovičić I psiholog Marija Srećkov, su lavovski izneli svako svoj deo posla.
Ipak, Jović ističe da se vraćaju sa osmehom u Srbiju.
-Kada se podvuče crta mislim da je ovo bio dobar nastup našeg tima, koji će sigurno uz male korekcije u organizacionom delu, kao i sa blagovremenim planiranjem priprema i učestvovanjem na turnirima, biti bar za dva stepenika bolji. Zahvaljujem se svim saradnicima u timu, kao i MOS-u i OKS koji su sve uradili da se pojavimo u najačem sastavu i osvojimo ove medalje – naglasio je Jović.
Reprezentacija sleće u ponedeljak u 14:20 na aeorodrom Nikola Tesla.

Povezana vest:  Nikolić primio Mandićevu i obećao podršku sportistima