LTJ BukemLEGENDE LTJ BUKEM I DAVE ANGEL OVE NEDELJE U BARUTANI!

Uzbudljiva nedelja čeka posetioce kultnog beogradskog kluba „Barutana“, uz čak tri sjajna nastupa. Kocert domaćeg ad-hok benda Velveti, koji je bio pomeren zbog odlaganja koncerta svetske zvezde Bili Ajdola, konačno će biti održan ovog četvrtka, 3. jula! Samo dan kasnije, u petak 4. jula, gost Barutane biće legendarni LTJ Bukem – a veče nakon njega, u subotu 5. jula, beogradska publika imaće priliku ponovo da čuje remiks-majstora Dave Angela. Prava poslastica za džez sladokusce stiže u Barutanu 12. jula, kada će na bini ovog kultnog kalemegdanskog kluba nastupiti virtuoz na violini Jožef Nadj uz Berklee All Stars Serbia bend.
Ad-hok grupa Velveti nastala je sa idejom da oda počast jednom od največih bendova svih vremena: The Velvet Underground. Bend će u Barutani nastupiti ovog četvrtka, 3. jula od 22h – i to u punom sastavu i uz specijalne goste: Nikola Berček (Autopark), Vladislav Rac (Kanda Kodža i Nebojša, Presing, Partibrejkers), Dejan Utvar (Kazna za uši, Del Arno Bend, Kanda Kodža i Nebojša, Lira Vega, Eyesburn, Partibrejkers, Hornsman Coyote and Soulcraft), Milorad Miki Ristić (Darkwood Dub), Boris Mladenović (Jarboli, Veliki Prezir), Đur Đa Đeđe i Milica Mitić (Lula Mae), Filip Krumes (maestro na violini), Sonja Lončar, virtuozna pijanistkinja (LP Duo), Katarina Jovanović, operska diva. Karte su dostupne u pretprodaji po ceni od 500 din na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstix-a i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com, kao i na ulazu u Barutanu na veče koncerta.
Poznati britanski drum’n’bass DJ i producent, čuveni LTJ Bukem, ponovo će biti gost Beograda i nastupiće u petak, 4. jula od 23h u kultnom prestoničkom klubu Barutana! Iza pseudonima LTJ Bukem stoji drum’n’bass muzičar, producent i DJ Danny Williamson. Zanimljivo je da je, pre nego što se posvetio DJ-ingu, Wiliamson pokušao da se pronađe kao klasični pijanista i član jazz funk benda, ali mu je DJ poziv ubrzo doneo slavu na rejv sceni ranih 90ih godina prošlog veka. Bukemov prvi solo album, dupli CD „Journey Inwards“, koji odiše prepoznatljivim jazz fusion uticajima bio je početak novog drum’n’bass podžanra, dobivši naziv „inteligenti“ d’n’b. Beogradska publika imaće priliku da ga vidi i čuje uz podršku MC Rasheed-a, u okviru „Bukem in Session“ seta ovog petka u Barutani, sa početkom u 23h. Karte su dostupne u pretprodaji po ceni od 600 din na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstix-a i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com, kao i na ulazu u Barutanu na veče nastupa.
Barutana sa ponosom predstavlja nastup remiks majstora i pionira acid-house žanra! Britanski DJ i producent Dave Angel stiže u Beograd i nastupiće u Barutani u subotu, 5. jula od 23h. Ovaj momak je neizostavni sastojak recepta naširoko poznate britanske tehno scene. Angel je eksploziju u karijeri doživeo ekspanzijom acid-house scene u Londonu krajem 80ih godina prošlog veka, a remiks poznate numere „Sweet Dreams“ sastava Eurythmics, koji je poneo naziv „Nightmare Dreams“, doneo je Angelu svetsku slavu. Nakon uspeha prvog izdanja, usledili su EP-jevi „The Family“, „Royal Techno“ i „Sea’s Of Tranquillity“, a mnogi poznati izvođači elektronskog žanra pozvali su ga da remiksuje njihova izdanja, među njima i Orbital, Sun Electric, Carl Cox, Juan Atkins, Spooky, James, Roni Size i Underworld. Karte su dostupne u pretprodaji po ceni od 600 din na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstix-a i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com, kao i na ulazu u Barutanu na veče događaja.
Neka se spreme ljubitelji džeza jer će Barutana već naredne subote, 12. jula, biti domaćin najvećem letnjem džez događaju ove godine! Virtuoz na violini Jožef Nadj nastupiće u Barutani uz sjajni Berklee All Stars Serbia bend, u sastavu Vasil Hadžimanov – klavijature, Vladimir Samardžić – bas gitara, Branko Popović – bubnjevi. Kocert je zakazan za subotu, 12. jul od 21h, a ulaznice će se veoma uskoro naći u pretprodaji po ceni od 500 dinara, na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na eventim.rs i gigstix.com.

Povezana vest:  Justin Bieber poklonio dečaku svoje patike