JUGOTON_LogoJugoton ponovo u Subotici

 

Posle nepunih godinu dana, od kako je Jugoton otvorio radnju u  Beogradu, od četvrtka, 13.05.2010. godine Subotica će postati bogatija za još jednu prodavnicu muzičkih diskova.

U centru Subotice, na starom mestu (Matka Vukovića 5) Jugoton ponovo otvara svoju radnju. Kao i u beogradskoj prodavnici diskova, i subotičani će moći da uživaju u diskovima Arsena Dedića, Josipe Lisac, Olivera Dragojevića, Parnog Valjka, Jasne Zlokić, Azre, i mnogih drugih izvođača koji su nekada izdavali za stari Jugoton, a sada Croatiu records.

Povezana vest:  Zar je slavna Rita Ora beskućnica?

Osnovana 10. jula 1947. godine, kao prva izdavačka kuća u posleratnoj Jugoslaviji, Croatia Records je u poslednjih 62. godine objavila muziku iz svih delova tadašnje države (a i šire) i zato poseduje možda najveću fonoteku na koju je izuzetno ponosna. Najveće zvezde muzičke scene su izdavale za Jugoton, a veliki broj najvećih hitova su i danas rado emitovani na radio i TV stanicama. Oliver Dragojević, Miki Jevremović, Predrag Cune Gojković, Novi Fosili, Crvena Jabuka… su samo neka od imena i grupa kojima bi bile ponosne i mnogo veće svetske izdavačke kuće. Time je ostavljen dubok, neizbrisiv trag u muzičkoj kulturi i industriji koji je i zalog i standard  za sadašnje i buduće poslovanje Jugotona – Croacia Recordsa. Dokaz tome je izuzetno interesovanje ljubitelja muzike koji su u izuzetno velikom broju posećivali prodavnicu u Beogradu i kupovali (konačno) originalna, a ne piraterizovana izdanja. Taj topao i nostalgičan prijem publike, zbog koje se na kraju krajeva muzika i stvara i objavljuje, je veliko ohrabrenje i odgovornost za Jugoton – Croatiu Records.

Povezana vest:  E-play oduševio publiku u Gan klubu