texas foto

Classic Rock doček 13.januara u klubu Mikser House-u

LJubitelji starog, dobrog rokenrola će Novu godinu po starom kalendaru moći da dočekaju u Mikser House-u uz zvuke bluz trija Texas Flood i čuvenog ex Yu benda Atomsko sklonište.
Atomsko skolinište, jedan od najcenjenijih bendova bivše Jugoslavije, koji iza sebe ima osam studijskih album, zasviraće u Mikser house na dan kada slavimo Srpsku Novu godinu, poručuju iz Miksera. 
Hard rok rifovi, upečatljive klavirske deonice, zadivljujući vokal i čvrsta produkcija, sve su to osobine koje su krasile ovaj bend od svog formiranje 1976. godine pa do danas. 
Pulski bend, koji je dobio naziv po predstavi režisera Boška Obradovića (čoveka koji je potpisivao i njihove tekstove), već sa prvim albumom zaprepastio je kritičare svojim neobičnim konceptom i drugačijim pogledom na svet. 
U vreme kada su osnovani, u bivšoj Jugoslaviji nije postojalo mnogo bendova koji su mogli da se porede sa Skloništem po jačini zvuka, ali su, pored toga, doneli i potpuno nov pristup svojim multimedijalnim projektom: tekstovima, scenskom pojavom, umetničkim fotografijama i celokupnom predstavljanju javnosti, a u početnoj fazi delovanja grupe uključeno je oko 20 saradnika iz različitih segmenata delovanja: slikarstvo, fotografija, dizajn, književnost, film.
Svi veliki nastupi Atomskog skloništa, prema rečima Brune Langera, vezani su za Beograd, počev od najvećeg na beogradskom hipodromu 1981. godine pa do danas.
Texas Flood je beogradski bluz rok trio koga čine Nenad Zlatanović-gitara i vokal, Ivan Čukić-bas gitara i vokal i Vlada Golubović-bubnjevi. 
Svoj prvi CD „Grinnin’ In Your Face? objavili su početkom 2009. godine na etiketi Blues Time i za njega dobili odlične kritike. Od tada su imali veliki broj klupskih koncerata širom Srbije i nekoliko veoma značajnih nastupa na velikim scenama u Beogradu Budimpešti i Pakšu. 
Ideja za novi projekat pod nazivom „Rock trajanja“ potekla je od Pece Popovića, cenjenog rock publiciste. On je predložio da se u repertoar benda uvedu neke stare, a još uvek neprevaziđene, pesme domaćih rok grupa poput „Put ka suncu“ i „Negde daleko“ od Pop mašine, „Istina mašina“ od Time-a, „Majko zemljo“ od Yu Pop Selekcije …
-Smatramo da je ovo način da se skrene pažnja naše muzičke (i ne samo muzičke) javnosti na jedan period koji je bio veoma plodan, kreativan i koji je išao apsolutno u korak sa tadašnjim muzičkim kretanjima u Evropi. Radi se o 1970im, o vremenu koje je prethodilo novom talasu i koje se nekako izgubilo u možda i preteranoj favorizaciji ovog pokreta i ‘veselih 80-tih’. Želimo, takođe, da ovim albumom odamo počast našim muzičkim herojima i uzorima sa ovih prostora i da se na svoj način zahvalimo i onima koji su još uvek muzički aktivni i onima koji to nisu – rekao je Zlatanović, frontmen sastava Texas flood.
Cena ulaznice u pretprodaji je 900 dinara dok će na dan održavanja koncerta biti 1000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na Gigstix prodajnim mestima, u Mikser House-u, knjižarama „Vulkan? i radnjama „Corner Shop?.

Povezana vest:  ENTER Festival - Sonique, Alexandra Stan, Sara Jo, SARS, Generacija 5, Coby i mnogi drugi