pekinska_patka_-ceda_vasiliPekinška patka definitivno svira u Beogradu!

 

Legendarna pank grupa Pekinška patka bez obzira na eventualne vremenske nepogode održaće SIGURNO 21. maja svoj povratnički koncert u Beogradu! Koncert najavljen za petak uveče u bašti Studentskog kulturnog centra Beograda u slučaju lošeg vremena biće samo premešten u veliku salu SKC-a.

Pekinška patka okupila se ponovo kako bi 21. maja koncertom u Beogradu, a potom i 22. maja u Zagrebu u klubu Boogaloo, proslavila tri decenije od izlaska kultnog singla „Bila je tako lijepa“!

U postavi su pevač Nebojša Čonkić-Čonta, bubnjar Laslo Pihler-Cila (Shital Puri), basista Marinko Vukmanović-Mare i gitarista Zoran Bulatović-Bale. Ta postava snimila je singl „Bila je tako lijepa/Buba rumba“ (1980) kao i kultni album „Strah od monotonije“ (1981).

Povezana vest:  Na osmi Refresh u Kotoru dolaze Steve Bug, Mauro Picotto, Octave One i Kaiserdisco

Ulaznica za koncert 21. maja u bašti SKC-a može se kupiti po ceni od 1.000 dinara na blagajni SKC-a i Doma omladine i na prodajnim mestima Tiketservisa (www.tiketservis.com).

Koncertu 21. maja u Beogradu mogu prisustvovati i brojni Novosađani za koje je specijalno organizovan autobuski prevoz! Autobuska karta plus ulaznica za koncert košta samo 2.000 dinara! Novosađani koji su već samostalno nabavili kartu za koncert, takođe mogu putovati sa nama plativši 1.000 dinara za bus kartu.

Povezana vest:  Doček uz Ramba i besplatnu rakiju

Rezervacije i informacije možete dobiti pozivom i sms-om na telefon Kluba ljubitelja Novog Sada 0641585202, kao i preko:

http://www.facebook.com/prevoz

Patka se vraća u Beograd, gde je pre skoro 30 godina, na Kalemegdanskoj terasi, u istoj postavi, održala svoj oproštajni koncert pred raspad 1981. godine i odlazak u vojsku frontmena Čonte.

-Poslednji put kad smo svirali je bio juni 1981. godine pred moj odlazak u vojsku, Titovu JNA. Svirali smo u ovoj postavi, nas četvorica, na Kalemegdanu. Sa tim koncertom smo otišli u istoriju…sad se iz istorije vraćamo. Očekujemo od publike da skače zajedno sa nama. Trudićemo se u SKC-u da pržimo pošteno kao nekad. Biće sve što publika očekuje. Biće najbolje pesme sa „Poezije“, jedna-dve sa „Monotonije“ i naravno „Bila je tako lijepa“ i ove dve stvari…možda još neko iznenađenje ako budemo stigli da uvežbamo. Sad mi se čini da sviramo to bolje nego ikad – najavljuje Čonta.

Povezana vest:  Lejdi Gaga kupila kostime Majkla Džeksona