lady_gaga_2011

Lejdi Gaga najuticajnija slavna osoba

 

Pop zvezda Lejdi Gaga najmoćnija je slavna osoba na svetu, prema Forbsovoj listi 100 najuticajnijih ljudi iz sveta šou biznisa. Forbs listu sastavlja na osnovu zarade, prisutnosti u društvenim medijima, na internetu, u štampi i na televiziji.

Lejdi Gaga, koja je u proteklih 12 meseci zaradila 90 miliona dolara, na prvom je mestu pre svega zahvaljujući popularnosti na društvenim mrežama – pevačica na Fejsbuku ima 32 miliona obožavalaca, a na Tviteru više od deset miliona.

Povezana vest:  "Brkovi" objavili su prvi singl/spot sa novog albuma

Prošlogodišnja Forbsova pobednica Opra Vinfri ove godine je na drugom mestu na listi, iako je prošle godine zaradila 290 miliona dolara. Kanadski pop pevač Džastin Biber je treći, sa 53 miliona dolara zarade i zapaženim prisustvom na Tviteru i sajtu YouTube.

Do desetog mesta slede „U2“, Elton Džon, Tajger Vuds, Tejlor Svift, „Bon Džovi“, Sajmon Kauel i Lebron Džejms.

Povezana vest:  VAŽNO OBAVEŠTENJE: KONCERT NOUVELLE VAGUE SELI SE U HANGAR KOD LUKE BEOGRAD ZBOG NAJAVE HLADNIJEG VREMENA

Leonardo DiKaprio je sa 71. skočio na 15. mesto zahvaljujući dva filmska hita u protekloj godini, a primetno je da na listi nema Britni Spirs.

Pored Opre Vinfri, koja je na vrhu Forbsove liste bila četiri puta, na prvom mestu proteklih godina nalazili su se Andželina Džoli, Tom Kruz i Mel Gibson.