Tom OdellEXIT 2015
Tom Odell za pravu ljubav na Exitu

Jedna od najvećih muzičkih senzacija nove generacije i nagrađivani britanski kantautor Tom Odell, nakon nastupa na najvećim svetskim festivalima kao što su Glastonbury i Coachella nastupiće za 15. rođendan Exit festivala na glavnoj bini u petak, 10. jula. Mladi David Bowie, kako ga je prozvala Lily Allen, osvojio je publiku i kritičare debitantskim albumom sa prvog mesta britanske top liste „Long Way Down“, sa kojeg se izdvojio i veliki hit-singl „Another Love“.
Potvrda vanserijskog talenta 24-godišnjeg pevača, stigla je u vidu dva priznanja koje bi svaki muzičar lično poželeo najviše. Nagradu za najveća autorska dostignuća „Ivor Novello“, Odell dobija već 2014. godine, a pre njega su je osvajali Peter Gabriel, Eurythmics, David Gilmour, Eric Clapton, Freddie Mercury i druge muzičke ikone. Tom Odell i Sam Smith su prvi muškarci kojima je uručena nagrada BRIT Critic Choice posle petogodišnje serije izuzetnih dama Adele, Ellie Goulding, Jessie J i Emeli Sande. Popularni engleski pevač trenutno priprema nove pesme koje publiku očekuju već na proleće u okviru turneje Forest Live gde će sa njim nastupati Robert Plant i Paloma Faith. I dalje je aktuelan njegov poslednji hit singl „Real Love“, obrada istoimene pesme Johna Lennona, sa kojom je ove zime osvajao evropske top liste i pridružio je plejadi svojih romantičnih pesama kao što su „I Know“, „Grow Old With Me“, „Hold Me“ i druge. Na pitanje da li se iza njegovih romantičnih stihova kriju stvarna iskustva, zvezda ovogodišneg Exita odgovara iskreno: „Slomljeno srce piše najbolje pesme. A onda se prepozna u pesmi i pozove te sa pitanjem: da li želiš da se ponovo zaljubiš?“.
Tom Odell dolazi iz malog grada Čičestera, gde od sedme godine uči klasični klavir, da bi sa trinaest napisao i prve pesme. Školovao se na dva muzička koledža, istovremeno radeći kao barmen i grabeći svaku priliku za nastupe i na najmanjim barskim pozornicama. U junu 2013. objavljuje debitantski album „Long Way Down“ koji izbija na prvo mesto britanske top liste, da bi potom usledio poziv Rolling Stonsa da otvori njihov gigantski koncert u Hajd parku 13. jula iste godine! Iako ga tog dana sprečava upala pluća, njegova vanserijske nastupe zabeležile su jednako velike festivalske pozornice kao što su Glastonbury, Coachella, T in the Park, Pinkpop, a ove godine taj zlatni niz upotpuniće nastupom na Petrovaradinskoj tvrđavi, za specijalno, rođendansko izdanje Exita!
Ovog leta Exit Avantura počinje u Novom Sadu 9. jula i trajaće preko deset dana, sve do finala na budvanskoj plaži Jaz 18. jula! Exit festival slavi svoj 15. rođendan na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Sea Dance „brani“ aktuelnu titulu najboljeg evropskog festivala u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno. Svoje nastupe već su potvrdili Motorhead, Hardwell, Clean Bandit, Chris Liebing, Rudimental, Adam Beyer, Sigma, Eagles of Death Metal, Roni Size Reprazent, Wilkinson, Octave One, Zomboy i drugi, a narednom periodu, ranije nego ikad pre, biće redovno objavljivani izrazito aktuelni i od strane publike veoma traženi izvođači za preko 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!
Ulaznice se prodaju po cenama od 5990 za Exit festival, te 3990 dinara za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 6990 dinara putem sajta www.exitfest.org. Paketi koji pored ulaznica sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.

Povezana vest:  Novi album Alicije Keys