BalkanophoniaKoncert sastava Balkanophonia u Domu omladine Beograda 21. februara

Vokalno – instrumentalni sekstet „Balkanophonia“ imaće svoj prvi veliki, promotivni koncert u subotu, 21. februara, sa početkom u 20 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.
Sastav „Balkanophonia“ izvodi world music obojenu zvukom Balkana. Reč je o spoju balkanske, klasične, latino i pop muzike, originalno pisane, ali i tradicionalne muzike u novom ruhu. Sastav promoviše balkansku kulturu svirajući muziku na visokom umetničkom nivou, ali u vrlo pitkom pakovanju, prijemčivom uhu šire publike.
Muziku piše i aranžira osnivač i umetnički lider sastava, Nikola Starčević, dobitnik značajnih nagrada za kompoziciju i izvođenje, i član renomiranog gitarskog sastava „Trio Balkanske žice“.
„Balkanophonia“ je do sada nastupala kao trio, a ovo će biti prvi, promotivni koncert u proširenom sastavu. Na sceni će biti šest izvođača u sledećem sastavu: Nikola Starčević – gitara, Željko Blagojević – harmonika, Maja Ivanović – vokal, Milena Marinković – vokal, Aleksandar Radulović – udaraljke i Dragan Trnavac – bas.
Na programu će biti poznate kompozicije iz domena balkanske muzike, ali u novom aranžmanu – poput „Ajde Jano“, „Čaje šukarije“, „Jovano Jovanke“… Sastav će izvoditi i nove pesme i instrumentale autora Nikole Starčevića.

Povezana vest:  Niški jazz festival se priključuje humanitarnoj akciji