elementalEkskluzivna premijera spota sastava Elemental na MTV kanalu

 

 

Od ponedeljaka, 24. maja, u 20h pa narednih sedam dana moćićete premijerno da pogledate novi spot hrvatske hip-hop atrakcije Elemental za pesmu Vertigo sa njihovog novog, istoimenog albuma.

Elemental je u svojoj osnovi hip-hop bend koji ne sledi stroge stilske odrednice, već kombinuju različite muzičke žanrove, posuđujući od svakog ono u čemu se najviše prepoznaje i na taj način obogaćuje sopstveni stil.

Povezana vest:  Disciplina kičme otvara baštu KST

Počeci Elementala sežu u 1998.g kada su se okupili kao rap trojac i u toj postavi objavili dva albuma – 2000 g. debi album „Moj, njegov i njen svijet“ i 2002. g. „Tempo Velegrada – Demiurg“. Poslednjih pet godina deluju u sedmočlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamjenjujući semplove odsviranim muzičkim deonicama. U toj su postavi izdali svoja sledeća tri albuma – „Male Stvari“ (2004.),  „Pod pritiskom“ (2008.) i album “Vertigo” (2010.).

Povezana vest:  Posthumni album Ejmi Vajnhaus od ponedeljka u prodaji

Po rečima članova benda, album se zove ‘Vertigo’ jer savršeno opisuje činjenicu da su poljuljali kolotečinu u koju bendovi obično upadaju nakon 4 albuma i sami su svoj „ustaljeni svet“ okrenuli naopačke.

Album ‘Vertigo’ je drugačiji u odnosu na njihov pređašnji rad. Ovaj put se Elemental nije odavao previše socijalnoj tematici koja je obiežila prethodni album. Teme pesama su malo ličnije, a instrumentalno se nisu libili da dotaknu i srodne muzičke žanrove.
Bend ima novog basistu, Konrada Lovrenčića  a album su snimali 3 meseca.  Na albumu se nalazi 13 pesama. Sve pesme su napravljene u periodu od dve godine a tekstove i instrumentale deonice potpisuju sami.

Povezana vest:  Kokni ridžekts na pank festivalu u Novom Sadu

Ponedeljak, 24. maj, regionalni MTV u 20h!