MAMMA MIA u Beogradu

 

MoonClinch sssInternacionalna turneja mjuzikla MAMMA MIA! gostovaće u Beogradu po prvi put sa ukupno 14 predstava, od 29. juna do 10. jula 2010. u Beogradskoj areni, koja je i organizator ovog spektakla. Preko 42 miliona gledalaca širom sveta pogledalo je ovu predstavu i oduševilo se likovima, ljubavnom pričom i muzikom!

Inspirisana pričom i magijom večnih pesama grupe ABBA, spisateljica Ketrin Džonson stvorila je zabavnu priču o porodici i prijateljstvu, koja se odvija u rajskom okruženju osunčanog grčkog ostrva. Tragajući za ocem, ćerka uoči svog venčanja poziva trojicu muškaraca iz majčine mladosti, sa kojima se majka zabavljala na ostrvu pre 20 godina.

U predstavi se uživo izvode 22 hita grupe ABBA, uključujući numere: Chiquitita, Dancing Queen, I Have A Dream, Knowing Me Knowing You, The Winner Takes It All, Super Trouper, Take A Chance On Me i Voulez Vouz.

Povezana vest:  Šta novo smišljaju momci iz One Directiona?

Internacionalna turneja je potpuno identična sa londonskom produkcijom predstave, koja je premijerno izvedena 1999. godine,  i trenutno se izvodi u Londonu, Brodveju, Australiji, Španiji, Holandiji i Meksiku. Izuzetno uspešna internacionalna turneja predstave na engleskom jeziku, premijerno je izvedena u septembru 2004. godine u Dablinu. Odigrana je u 45 gradova širom sveta, uključujući: Kejp Taun, Monte Karlo, Cirih, Peking, Berlin, Pariz, Taipei, Dubaji, Šangaj, Beč, Bratislavu, Helskinki, Stokholm, Milano, Edinburg, Tel Aviv i Prag.

Džudi Krejmer, globalni producent, još 1987. prvi put je dobila inspiraciju da kreira mjuzikl na osnovu pesama grupe ABBA.  Od premijere 1999. MAMMA MIA! je zaradila preko 155 miliona funti samo u Velikoj Britaniji i preko 2 biliona dolara širom sveta! Uz originalnu muziku i tekst Benija Andersona i Bjorna Ulveusa, mjuzikl

Povezana vest:  Nastavak uspešne turneje Zabranjenog pušenja

MAMMA MIA! napisala je Ketrin Džonson, a reditelj je Filida Lojd. Koreografiju za predstavu MAMMA MIA!  potpisuje Entoni Van Last, scenograf je Mark Tompson, dizajner svetla Hauard Herison, a dizajner zvuka Endrju Brus i Bobi Aitken. Aranžmane je uradio Martin Koh, koji je i muzički supervizor.

Grupa ABBA je osigurala večnu popularnost svojom zaostavštinom sjajnih pesama i rekordnom prodajom preko 360 miliona albuma. Grupa je imala 9 pesama na prvom mestu top-lista u Velikoj Britaniji  i 9 albuma na broju 1. Album ABBA GOLD, prvi put objavljen 1992. godine, proveo je 206 nedelja na listi najprodavanijih muzičkih izdanja. Ponovo je objavljen 1999. u sklopu 25. godišnjice pobede na Evroviziji grupe ABBA, i ponovo je zauzeo prva mesta top-lista.  Ostao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena! U Velikoj Britaniji jedino su bili uspešniji od ABBE Bitlsi, Elvis Prisli, Klif Ričard i Madona. Raspored predstava MAMMA MIA! u Beogradskoj areni:

Povezana vest:  Britanski sastav Fejtles u BelEkspo centru

 

Utorak 29. jun – Nedelja  4. jul u 20.30

Utorak 6. jul – Subota  10. jul u 20.30

Dnevne predstave subotom i nedeljom u 16.30

Trajanje predstava: 2 sata i 35 minuta

Ulaznice uskoro u prodaji.

Internacionalnu turneju  produciraju Džudi Krejmer, Ričard Ist i Bjorn

Ulveus za kompaniju Littlestar  u saradnji sa kompanijama Universal, Stage Entertainment i NGM.