Logo Eurovision Song Contest 2015

Štathale se sprema za Evroviziju

Najveća dvorana u Beču Štathale priprema se za veliko evropsko takmičenje Pesmu Evrovizije, na kojoj će Srbiju zastupati Bojana Stamenov.
U narednih, nešto malo više od mesec dana, u Štathale biće, kako je saopšteno, razvučeno više od 20 kilometara kablova, postavljeno 1.400 svetala za potrebe rasvete.
Samo radovi na glavnoj bini, koja je duga 44 metara i visine od 14,3 metara, trajaće više nedelje.
Austrijska državna televizija (ORF), koja je domaćin ovog velikog takmičenja, početkom nedelje preuzela je halu „D“ bečke Štathale, kako bi radovi mogli da počnu.
Inače, troškovi radova na pripremi Štathale za Evroviziju procenjuju se na 8,9 miliona evra.
Hala „D“ biće pretvorena u glavnu dvoranu za Evroviziju sa 13.000 mesta za fanove, gde će se održati ukupno devet šoua ? dva polufinala, jedno finale, sa po dve probe.
Hala „A“ biće pripremljena za održavanje konferencija za štampu za 1.700 novinara iz celog sveta. Takođe za novinare biće pripremljena hala „B“ za rad, gde će biti spremno 800 mesta za rad za predstavnike medija.
Posebni gosti moći će da uživaju i slave u hali „F“, gde će biti i mesto na kojem će moći da se odmaraju umetnici iz 40 zemalja, kao i članovi njihove delegacije.
-Sve teče savršeno. Čudimo se šta je već sve postavljeno – kazao je producent Evrovizije Edgar Bem.
Prve probe planirane su 11. maja, a 12 dana kasnije biće održano finale.

Povezana vest:  "TODO MUNDO" DOLAZI U BEOGRAD