bob_dylan_2009_tourDilan svira Like a Rolling Stone u Beogradu

 

Američki kantautor Bob Dilan na koncertu 6. juna u Beogradskoj areni sigurno će izvesti svoje klasike „Like A Rolling Stone“, „All Along The Watchtower“ i „Blowing in the Wind“, rekao je danas u ime promotera Sagor Mešković.

Za Dilana, koji danas slavi 69. rođendan, protestna „Blowing in the Wind“ bila je najvažnija pesma na početku karijere šezdesetih godina, kada je „All Along The Watćtower“ proslavio svojom verzijom gitarista DŽimi Hendriks (Jimmy Hendrix), dok su tri decenije kasnije čuveni „Rolingstonsi“ obradili „Like A Rolling Stone“.

Povezana vest:  ZAJEČARSKO pivo predstavlja 48. Gitarijadu

Jedan do najznačajnijih autora u istoriji rokenrola trenutno se nalazi na turneji od 15 koncerata u Japanu i Južnoj Koreji, nakon čega se u maju vraća u Evropu, a makedonski promoter „Avalon“ dovodi Dilana pored Beograda i 4. juna u Skoplje.

Dilan je od 7. juna 1988. godine započeo svoju „Beskrajnu“ (Never Ending“ turneju, na kojoj je do sada održao više od 2.100 koncerata, a od 2006. godine prate ga gitaristi Stu Kimbal (Kimball) i Čarli Sekston (Charlie Sexton), basista Toni Garnier, bubnjar Džordž Reseli (George Receli) i multiinstrumentalista Doni Heron (Donny Herron).

Povezana vest:  Deca u Beču uče jezik kroz muziku

-Ovo je najbolji bend sa kojim sam ikad bio, čovek za čoveka. Kada sviraš sa momcima sto koncerata godišnje, znaš tačno šta možeš i šta ne možeš. Sad imam ljude u bendu koji mogu da otpraše bilo šta, pa čak i mene iznenade – rekao je Dilan.