FUDBALSKA-LOPTAAustralija pobedila Novi Zeland golom u sudijskoj nadoknadi

 

Fudbalska reprezentacija Australije golom u sudijskoj nadoknadi pobedila je danas u Melburnu selekciju Novog Zelanda sa 2:1 na pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Pobedu Australiji doneo je pogodak napadača holandskog AZ Alkmara Breda Holmana. Prethodno je Novi Zeland poveo pogotkom Krisa Kilena u 16. minutu, da bi u 57. Australija izjednačila preko Darija Vidošića.

Povezana vest:  3. KOLO JELEN SUPERLIGE, OFK Beograd dočekuje Partizan

-Nije ovo bila naša najbolja utakmica, ali je dobro što smo pobedili zbog čega ćemo u Južnu Afriku krenuti puni samopouzdanja – kazao je Holman, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, umesto Tima Kejhila, veziste Evertona.

Duel sa Novim Zelandom bio je i prilika da na golu Austrije debituje Adam Federiči iz engleskog Redinga. Prvi golman „ozija“ Mark Švarcer iz Fulama nije igrao pošto je na prošlonedeljnom treningu povredio palac ruke.

Povezana vest:  SAD traže od Švajcarske da im izruči zvaničnike FIFA

Meč su propustili još neki standardni prvotimci Australije: Heri Kjuel, koga muči povreda prepona, Bret Emerton, Luk Vilkšajer, Skot Čiperfild i Džoš Kenedi.

Selektor Australije Pim Verbek sutra bi trebalo da prvobitni spisak skrati na 27 imena. Do 1. juna moraće da se odluči za 23 fudbalera.

Australija će na Mundijalu u Južnoj Africi biti protivnik Srbije u Grupi D. Prvi meč će igrati 13. juna sa Nemačkom, a potom će odmeriti snage sa Ganom i Srbijom.

Povezana vest:  Luka Jović se oporavio od korona virusa